Sebastian Hoeness je že pri 38 letih postal glavni trener v Bundesligi. Foto: Twitter
Sebastian Hoeness je že pri 38 letih postal glavni trener v Bundesligi. Foto: Twitter

38-letni trener, ki je tudi sin nekdanjega športnega direktorja berlinske Herthe Dieterja Hoenessa, je podpisal pogodbo do junija 2023.

"Zelo sem vesel, da mu je uspelo priti v Bundesligo. To je zares velik izziv. Zdaj bo stopil na veliko sceno. Mislim, da mu lahko uspe. Seveda si bom zdaj ogledal vsako tekmo Hoffenheima," je dejal Dieter Hoeness, ki je bil ostrostrelec v osemdesetih letih v dresu Bayerna. Odločil je tudi finale nemškega pokala leta 1982, ko je igral povsem okrvavljen. Začasno so mu zakrpali glavo in v predzadnji minuti je celo dosegel zadetek z glavo.

Sebastian Hoeness je to sezono popeljal rezerviste Bayerna do nepričakovanega naslova v tretjeligaški konkurenci. Večjega izziva v tem klubu ni bilo več, saj se amaterska ekipa Bayerna ne sme uvrstiti v drugo ligo.

Hoeness bo na trenerski klopi Hoffenheima, katerega lastnik je milijarder Dietmar Hopp, nasledil Nizozemca Alfreda Schreuderja, ki je junija po nizu slabih rezultatov dobil odpoved.

Pod vodstvom šestčlanskega začasnega trenerskega štaba je Hoffenheim dobil zadnje tri tekme (v zadnjem krogu je v Dortmundu odpravil Borussio kar s 4:0, vse štiri gole je zabil sijajni napadalec Andrej Kramarić) in zasedel šesto mesto, kar pomeni, da bo jeseni nastopal v Evropski ligi.