Ko oziroma če se bo sezona v Nemčiji nadaljevala, nekaj novosti čaka tudi sodnike. Foto: EPA
Ko oziroma če se bo sezona v Nemčiji nadaljevala, nekaj novosti čaka tudi sodnike. Foto: EPA

V Nemčiji že razmišljajo o nadaljevanju sezone. Sprva se bodo tekme igrale na praznih stadionih. Če se bo sezona kmalu nadaljevala, pa bo torej nekaj novosti tudi glede dela sodnikov.

S tem, ko bi sodili na tekmah v svoji regiji, bi preprečili možnost okužbe na potovanjih ali v hotelih, če bi bilo treba prenočevati. Kot piše Bild, se bodo morali zdaj sodniki od doma do stadiona zapeljati na dan tekme. Vsi sodniki bodo morali biti tudi testirani na predvečer tekme. Sodniki v sobah za videopregled spornih položajev bodo morali biti ločeni, nositi pa bodo morali kirurške maske ali celo skafander.

Na konferenci so sodniki dobili tudi dobro novico, njihovih osnovnih plač, ki letno znašajo od 60.000 do 80.000 evrov, ne bodo zmanjšali. Sicer v delo, ko se sezona nadaljuje, ne bodo prisiljeni, ampak bo odločitev, ali bodo sodili na tekmah, prostovoljna.

Bundesliga je prekinjena najmanj do 30. aprila. Za petek je sklicana izredna skupščina DFL-ja, na kateri bodo odločali, kako naprej. Cilj je, da se sezona konča do 30. junija.