Igralci Stuttgarta so bili za razred boljši tekmec in v ponedeljek v Hamburgu ne bi smeli zapraviti visoke prednosti. Foto: EPA
Igralci Stuttgarta so bili za razred boljši tekmec in v ponedeljek v Hamburgu ne bi smeli zapraviti visoke prednosti. Foto: EPA

Stuttgart je v soboto v zadnjem krogu Bundeslige le remiziral s Hoffenheimom na domači zelenici (1:1), kar je bilo dovolj za 16. mesto. Z zmago nad Leverkusnom s 3:0 ga je prehitel Bochum.

Mavropanos zadel z glavo že v 45. sekundi
Tokrat so bili varovanci Sebastiana Hoenessa odločni, da jim bo popravni izpit uspel. Po 45 sekundah so že povedli. Borna Sosa je izvedel kot z leve strani, Konstantinos Mavropanos pa je žogo z glavo poslal v mrežo.

Heuer Fernandes ubranil strel Guirassyja z bele točke
V 27. minuti je Ludovit Reis na črti kazenskega prostora podrl Enza Millota. Sodnik Tobias Welz je pokazal na belo točko in videosodnik Guido Winkmann je njegovo odločitev potrdil. Serhou Guirassy je izvedel najstrožjo kazen, vendar se je Daniel Heuer Fernandes izkazal s parado.

Stuttgart udarno odprl drugi polčas
Na začetku drugega polčasa so bili gostje popolnoma razglašeni. V 51. minuti je Chris Führich lepo podal v prazen prostor, Millot pa je z leve strani poslal žogo pred vrata, Josha Vagnoman pa jo je z desno nogo potisnil v mrežo za 2:0.

Le tri minute zatem je Sosa z leve strani podal v kazenski prostor, Guirassy pa je z glavo postavil končni izid.

Gostje končali le z deseterico
Po uri igre je vstopil Anssi Suhonen, a je Finec le devet minut zatem prejel rdeči karton. Z grobim prekrškom je moral takoj pod prho.

HSV počasi postaja "dinozaver" druge lige
Hamburger SV je bil med letoma 1963 in 2018 vseskozi član Bundeslige. Večkrat je obstal v zadnjem krogu, dvakrat tudi v dodatnih kvalifikacijah. Maja 2018 so "dinozavri Bundeslige" prvič izpadli. V drugi ligi jim je že večkrat odlično kazalo, a sledil je zelo slab spomladanski del. Lani so celo dobili prvo tekmo dodatnih kvalifikacij s Hertho v Berlinu z 1:0, vendar so nato doma izgubili z 0:2.

Že pred zadnjim krogom je bilo jasno, da bo med elito od sredine avgusta igral tudi Darmstadt. V Hamburgu bodo znova točili solze, edina tolažba je, da bo še vedno na sporedu s čustvi nabiti mestni derbi proti St. Pauliju.


Dodatne kvalifikacije, prva tekma:
STUTTGART – HAMBURGER SV 3:0 (1:0)
Mavropanos 1., Vagnoman 51., Guirassy 54.
RK: Suhonen 69./Hamburger SV
Guirassy je v 27. minuti zapravil 11-m.

Stuttgart: F. Müller, Mavropanos, Anton (92./Zagadou), Ito, Vagnoman, Karazor (84./Nartey), Endo, Sosa, Millot (84./Egloff), Führich (67./Tiago Tomas), Guirassy (67./Pfeiffer).

Hamburger SV: Heuer Fernandes, Heyer, David, Schonlau, Muheim, Meffert, Reis (60./Suhonen), Kittel, Jatta, Glatzel, Dompe (65./Königsdörfer).

Sodnik: Tobias Welz

Povratna tekma, ponedeljek ob 20.45:
HAMBURGER SV – STUTTGART