Fredi Bobić je največji uspeh v Frankfurtu doživel maja 2018, ko je Eintracht v finalu nemškega pokala presenetil Bayern s 3:1. Foto: Reuters
Fredi Bobić je največji uspeh v Frankfurtu doživel maja 2018, ko je Eintracht v finalu nemškega pokala presenetil Bayern s 3:1. Foto: Reuters

49-letni Bobić, ki se je rodil v Mariboru, je v zadnjih petih letih sestavil odlično ekipo v Frankfurtu. Trenutno je Eintracht na četrtem mestu in ima sedem točk naskoka pred dortmundsko Borussio. Vse kaže, da bo v naslednji sezoni prvič zaigral v skupinskem delu Lige prvakov.

Bobić je bil napadalec Herthe med letoma 2003 in 2005, kariero pa je nato sklenil pri hrvaški Rijeki. Eintracht naj bi za direktorja, ki je imel pogodbo sklenjeno do leta 2023, dobil 2,5 milijona evrov odškodnine.

Hertha kljub velikim investicijam v ekipo zaseda skromno 15. mesto in se še bori za obstanek v Bundesligi. Bobić ima tudi družino v Berlinu in ta poteza se je napovedovala že nekaj časa. Predsednik Herthe Werner Gegenbauer ga je uspel zvabiti na olimpijski stadion, kjer pa ga čaka ogromno dela.

Hütter na klopi Gladbacha
Avstrijski trener Hütter bo od 1. julija sedel na klopi Borussie iz Mönchengladbacha. Podpisal je triletno pogodbo. Že dlje časa je jasno, da bo po koncu sezone Borussio iz Mönchengladbacha zapustil Marco Rose, ki se bo preselil v Dortmund.

V soboto ob 15.30 bo na Borussia Parku gostoval z Eintrachtom. Zelo zanimivo bo videti, kako se bo Hütter pripravil na ekipo, ki jo bo čez dva meseca vodil.