Ivan Klasnić, Johan Micoud in Brazilec Ailton so bili v sezoni 2003/04 udarni trio Bundeslige. Tudi Bayern je bil takrat nemočen. Foto: EPA
Ivan Klasnić, Johan Micoud in Brazilec Ailton so bili v sezoni 2003/04 udarni trio Bundeslige. Tudi Bayern je bil takrat nemočen. Foto: EPA

Nekdanji hrvaški reprezentančni napadalec je dobil 14-letno pravno bitko s svojim nekdanjim klubom Werderjem iz Bremna.

Klasnić je zdravniško službo Bremenčanov obtožil neprimerne obravnave bolezni ledvic, ki se mu je prvič pojavila že v času, ko je igral za ta klub. Do konca kariere je opravil tri presaditve ledvic. Leta 2017 je zaradi težav z ledvicami hudo zbolel in se celo bojeval za življenje.

Na prvi stopnji bi Klasnić dobil precej manj denarja, a je primer nato prevzelo višje sodišče v Bremnu, obe strani pa sta nato sklenili dogovor.

"Noben denar na tem svetu ne more nadomestiti velike škode, ki je bila storjena na zdravju mojega varovanca. Dobili smo občutek, da je bilo pravici zadoščeno. Zdravniki so izrazili obžalovanje zaradi nastale škode. Vse skupaj je prišlo precej prepozno," je povedal Klasnićev odvetnik Matthias Teichner.

Nepozabna zmaga v Münchnu krona sanjske sezone
40-letni Klasnić je bil eden najboljši napadalcev Bundeslige. Med letoma 1997 in 2001 se je dokazal pri St. Pauliju, nato pa je sedem let blestel v Bremnu. Vrhunec je bila dvojna krona (prvenstvo in pokal) maja 2004. Bremenčani so tri kroge pred koncem s sanjsko predstavo na olimpijskem stadionu v Münchnu ugnali Bayern (1:3) in potrdili četrti naslov nemškega prvaka.

Od takrat naprej niso bili niti blizu takemu uspehu, klub je zašel v velike finančne težave in se v pretekli sezoni šele v dodatnih kvalifikacijah proti Heidenheimu rešil pred izpadom.