Xabi Alonso je eden najbolj iskanih trenerjev v Evropi. Foto: EPA
Xabi Alonso je eden najbolj iskanih trenerjev v Evropi. Foto: EPA

Nekdaj izvrstni nogometaš, zdaj pa trener je trenutno eden najbolj zaželenih trenerjev v nogometnem svetu, v svojih vrstah si ga želita predvsem Liverpool in Bayern. Na Anfieldu s Špancem želijo zapolniti vrzel po odhodu Jürgena Kloppa ob koncu sezone, pri Bayernu v njem vidijo naslednika Thomasa Tuchla.

Imel sem dober sestanek z Bayerjem, vodilnim v klubu sem sporočil, da ostajam. Po številnih ugibanjih o moji prihodnosti, sem izkoristil reprezentančni premor in si vzel čas za temeljit premislek. Leverkusen je pravo kraj zame.

Xabi Alonso

Boje si ga po poročanju Fabrizia Romana želijo tudi pri madridskem Realu. Alonso, ki je v nogometni karieri nosil dres vseh treh omenjenih klubov, naj bi svojo odločitev, da ostane trener vsaj še eno leto, že sporočil svojim varovancem, pogodba pa ga na klub sicer veže do poletja 2026.

"Imel sem dober sestanek z Bayerjem, vodilnim v klubu sem sporočil, da ostajam. Po številnih ugibanjih o moji prihodnosti, sem izkoristil reprezentančni premor in si vzel čas za temeljit premislek. Leverkusen je pravo kraj zame," je dejal Alonso.

42-letnik iz Toulosa je 4. avgusta 2022 postal trener Bayerja, kjer je skupaj z izvršnima direktorjema Simonom Rolfesom in Fernandom Carrom gonilna sila kluba iz Severnega Porenja. Skupaj so razvili zmagovalno miselnost, ki jih je izstrelila na vrh Bundeslige, kjer imajo pred najbližjim zasledovalcem, münchenskim Bayernom, po 26 krogih 10 točk naskoka.

Bayer je tako na pragu svojega prvega naslova nemškega prvaka, predtem je bil petkrat drugi, in sicer v sezonah 1996/97, 1998/99, 1999/2000, 2001/02 in 2010/11. V omenjenih sezonah je trikrat zaostal le za Bayernom, dvakrat za Borussio iz Dortmunda.

Xabi Alonso: Zdaj lahko dosežemo nekaj velikega