Neymar je že v 3. minuti zadel z izjemnim volejem z roba kazenskega prostora. Foto: Reuters
Neymar je že v 3. minuti zadel z izjemnim volejem z roba kazenskega prostora. Foto: Reuters

Izbranci Luisa Felipe Scolarija so pred 71.500 gledalci na razprodanem stadionu Nacional v Brasilii začeli sijajno. Fred je na robu kazenskega prostora žogo s prsmi podaljšal do Neymarja. Novi zvezdnik Barcelone je z volejem z desnico z 20 metrov razparal mrežo.
V prvem polčasu so imeli Brazilci terensko premoč in imeli nekaj izvrstnih priložnosti, eno lepših je zapravil Fred v 43. minuti, ko se je po podaji Neymarja znašel v ugodnem položaju za strel, japonski vratar pa se je izkazal. Pri Japoncih je izstopal Keisuke Honda, ki je dvakrat ogrel dlani Julia Cesarja.
Paulinho pokopal vse upe Japoncev
Tudi na začetku drugega polčasa Japonci niso bili dovolj zbrani. Dani Alves je v 48. minuti podal do Paulinha, ki je z desnico s 15 metrov povišal na 2:0, vratar Endži Kavašima se je dotaknil žoge, a strel je bil premočan.
Jo zadel po hitrem protinapadu
Japonci so eno lepših priložnosti zapravili v 72. minuti, ko je Šindžiju Kagavi strel z dobrih desetih metrov obranil Julio Cesar. Končni izid je v zadnji minuti sodnikovega dodatka postavil rezervist Jo po lepi podaji Oscarja. Žogo je poslal Kavašimi med nogama v mrežo.
V nedeljo se bosta prav tako v skupini A v Rio de Janeiru pomerili Italija in Mehika.

Skupina A, 1. krog, Brasilia:
BRAZILIJA
- JAPONSKA 3:0 (1:0)
71.500; Neymar 3., Paulinho 48., Jo 93.

Brazilija:
Julio Cesar, Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo, Luiz Gustavo, Paulinho, Hulk ( 75./Hernanes), Oscar, Neymar ( 74./Lucas Moura), Fred ( 81./Jo).

Japonska: Kavašima, Učida, Kono, Jošida, Nagatomo, Hasebe , Endo ( 78./Hosogai), Kijotake ( 51./Maeda), Kagava, Honda ( 89./Inui), Okazaki.

Sodnik: Pedro Proenca (Portugalska)


Nedelja ob 21.00 (Rio de Janeiro):
MEHIKA - ITALIJA




Skupina B, ponedeljek ob 0.00 (Recife):
ŠPANIJA - URUGVAJ

Ob 21.00 (Belo Horizonte):
TAHITI - NIGERIJA