Letalo, ki je okuženega Cristiana Ronalda pripeljalo iz Lizbone v Torino. Foto: EPA
Letalo, ki je okuženega Cristiana Ronalda pripeljalo iz Lizbone v Torino. Foto: EPA

"Cristiano Ronaldo se je vrnil v Italijo s posebnim zdravniškim poletom, ki so ga na prošnjo igralca odobrile zdravstvene oblasti, in bo obvezno samoosamitev nadaljeval doma v Torinu," so sporočili iz tabora italijanskega prvaka.

Portugalski dnevnik A Bola je poročal, da je 35-letni zvezdnik stare dame zapustil Lizbono z zasebnim letalom, italijanski mediji pa so poročali, da ga je na letališču v Torinu čakalo reševalno vozilo, ki ga je prepeljalo do njegove rezidence.

Iz Juventusa so ob tem še sporočili, da so v sredo zaznali nov primer okužbe z novim koronavirusom, pozitiven je bil ameriški vezist Weston McKennie, zaradi česar je ekipa znova v osamitvi.

Juventus z izgubo 90 milijonov evrov

Italijanski nogometni prvak Juventus je zadnje poslovno leto končal z izgubo v višini 89,7 milijona evrov. Leto pred tem pa je izguba znašala 39,9 milijonona evrov, so sporočili iz torinskega kluba.

Devetkratni zaporedni italijanski prvak je objavil tudi nekatere spremembe v organizaciji, tako je nov direktor za nogometne zadeve postal Federico Cherubini.

O štirih pozitivnih primerih v Serie A so poročali tudi pri Parmi slovenskega reprezentanta Jasmina Kurtića. Klub ni razkril imen okuženih, vendar je sporočil, da imajo nogometaši le blage simptome covida-19.

Ronaldo bo karanteno raje preživel v Torinu. Foto: EPA
Ronaldo bo karanteno raje preživel v Torinu. Foto: EPA

Portugalski selektor Fernando Santos je dejal, da ne more pojasniti, kako se je lahko Cristiano Ronaldo okužil na reprezentančni akciji. "Vse od ponedeljka smo v popolni karanteni, v nekakšnem mehurčku. V njem smo le osebje in igralci, nihče drug, vsi preostali izvidi testov pa so bili večkrat negativni," je dejal Santos.

Ronaldo je bil že pred tem od 3. oktobra v karanteni skupaj s soigralci pri Juventusu, zato so pristojne oblasti na Apeninskem polotoku podvomile o njegovem obveznem negativnem testu pred odhodom na zbor reprezentance.

Ker je zvezdnik Juventusa v torek oddal pozitiven test, je izpustil sinočnjo tekmo Lige narodov proti Švedski. Pred tem je prejšnji teden zaigral proti Španiji in Franciji. Vsi njegovi soigralci v reprezentanci so bili negativni.