86. minuta - Guillermo Ochoa brani strel Thiaga Silve z glavo s štirih metrov. Foto: Reuters
86. minuta - Guillermo Ochoa brani strel Thiaga Silve z glavo s štirih metrov. Foto: Reuters
Paulinho in Jose Juan Vazquez
Dvoboj Paulinha in Joseja Juana Vazqueza. Foto: Reuters
Luiz Gustavo, Marcelo in David Luiz
Luiz Gustavo, Marcelo in David Luiz med petjem brazilske himne. Foto: Reuters
Analiza prvega polčasa tekme Brazilija - Mehika
Analiza drugega polčasa tekme Brazilija - Mehika

V primerjavi s prvo tekmo proti Hrvaški (3:1) je pri gostiteljih prvenstva prednost pred poškodovanim Hulkom v začetni postavi dobil Ramires, v drugem polčasu pa je igral Bernard. Enajsterica Mehičanov je bila enaka kot ob zmagi nad Kamerunom z 1:0.

Prvo ime tekme je bil vratar Mehike Guillermo Ochoa (Ajaccio), ki se je izkazal z nekaj sijajnimi obrambami, najpomembnejša in najlepša pa mu je uspela v 86. minuti, ko je ustavil žogo po strelu Thiaga Silve z glavo s štirih metrov! Preložek z leve strani je poslal Neymar.

Tekmo Brazilija - Mehika si lahko ogledate še enkrat. Prvi polčas in drugi polčas.


Ochoa preprečil veselje Neymarju, Mehičani streljali od daleč
Domači navijači so prvič zavzdihnili v 11. minuti, ko je Fred po podaji Oscarja zadel zunanji del mreže. Tudi če bi šla žoga v mrežo, zadetek ne bi obveljal, saj je sodnik pravilno pokazal prepovedani položaj.

Mehika je prvič nevarno zapretila v 25. minuti. Od daleč je močno streljal Hector Herrera, Julio Cesar pa je žogo z lepo parado odbil čez prečko. Sodnik ni videl, da se je dotaknil žoge, zato so Mehičani ostali brez strela iz kota.

V 26. minuti je sledila še lepša priložnost Brazilije. Neymar je po predložku Danija Alvesa z desne strani s približno osmih metrov natančno meril z glavo, Ochoa pa je z izvrstno parado z eno roko žogo odbil z golove črte tik ob svoji desni vratnici.

V 41. minuti so gledalci videli nov poskus Mehičanov od daleč. Jose Juan Vazquez je streljal malo mimo vratnice. Še pred koncem prvega polčasa je bil Ochoa znova zbran po nevarni akciji Brazilcev (Paulinho) tik pred vrati.

Zadnjo priložnost imela Mehika
Brazilski selektor Luiz Felipe Scolari je na začetku drugega dela namesto Ramiresa na zelenico poslal Bernarda. Ta je v 48. minuti z desne strani dobro podal pred vrata, kjer pa je pred Neymarjem v zadnjem trenutku posredoval Francisco Rodriguez.

55. in 57. minuta sta prinesli nova nevarna poskusa Mehike z razdalje. Vazquez in Herrera sta merila malo čez prečko. V 69. minuti je bil Ochoa znova na pravem mestu po priložnosti Neymarja.

Deset minut pozneje je Thiago Silva storil grob prekršek nad Javierjem Hernandezom, ki je malo prej zamenjal Oribeja Peralto. Odnesel jo je z rumenim kartonom, brazilski navijači pa so si oddahnili, saj bi kaj lahko videl tudi rdečega. Giovani Dos Santos je s prostega strela iz ugodnega položaja zadel živi zid.

V končnici je Thiago Silva zapravil že omenjeno priložnost, v zadnjih minutah pa so bili bližje zmagi celo Mehičani. Andres Guardado je od daleč meril malo čez vrata, v 91. minuti pa je še en rezervist Raul Jimenez s silovitim volejem streljal z desne strani, a je Julio Cesar odbil žogo z boksanjem za remi brez golov. Mehika na SP-jih proti Braziliji prvič ni izgubila, potem ko so se prejšnja tri medsebojna srečanja končala s 5:0, 4:0 in 2:0.

Skupina A, 2. krog:

BRAZILIJA - MEHIKA 0:0
60.342 gledalcev

Brazilija: Julio Cesar, Dani Alves, Thiago Silva , David Luiz, Marcelo, Paulinho, Luiz Gustavo, Oscar ( 83./Willian), Ramires ( 46./Bernard), Neymar, Fred ( 68./Jo).

Mehika: Ochoa, Layun, Marquez, Rodriguez, Moreno, Aguilar , Herrera ( 76./Fabian), Guardado, Vazquez , Dos Santos ( 83./Jimenez), Peralta ( 73./Hernandez).

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)



Četrtek ob 0.00:
KAMERUN - HRVAŠKA (Manaus)

Verjetni postavi:

Kamerun: Itandje, Assou Ekotto, Nkoulou, Chedjou, Bedimo, Mbia, Song, Song, Makoun, Moukandjo, Aboubaker, Choupo-Moting.

Hrvaška: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Lovren, Vrsaljko, Olić, Rakitić, Modrić, Brozović, Perišić, Mandžukić.

Sodnik: Pedro Proenca (Portugalska)

Lestvica:                             
BRAZILIJA       2  1 1 0  3:1  4 točke
MEHIKA          2  1 1 0  1:0  4      
KAMERUN         1  0 0 1  0:1  0      
HRVAŠKA         1  0 0 1  1:3  0      



Analiza prvega polčasa tekme Brazilija - Mehika
Analiza drugega polčasa tekme Brazilija - Mehika