Slavje v Buenos Airesu po uvrstitvi Argentine v finale. Foto: Twitter
Slavje v Buenos Airesu po uvrstitvi Argentine v finale. Foto: Twitter

Argentina je v prvem polfinalu v zgodovini svetovnih prvenstev, v katerem v igri ni bil dosežen niti en zadetek, po izvajanju enajstmetrovk izločila Nizozemsko in se petič uvrstila v finale največjega športnega spektakla na svetu.

Če je bila v sredo predstava gavčev v Sao Paulu prej uspavanka kot užitek, je bila popolnoma drugačna zgodba Nemčije, ki je v torek v Belo Horizonteju ponižala gostiteljico Brazilijo s kar 7:1. Elf je tako v zastrašujočem slogu še osmič prišel do finala svetovnega prvenstva.

Legendarna Maracana nam bo tako dala že rekordni tretji finalni obračun med Argentino in Nemčijo. Leta 1986 v Ciudad de Mexicu je slavil la albiceleste s 3:2, štiri leta pozneje v Rimu pa je elf vrnil z 1:0. Kako bo pa v Riu de Janeiru?

Še prej, v soboto, bo v Brasilii tekma za 3. mesto, za Brazilijo tekma za popravo vtisa po najhujšem porazu v zgodovini, za Nizozemsko popolnoma odvečna tekma.

Dogajanje pred koncem SP-ja bomo podrobno spremljali na RTV Slovenija. Številne novice lahko spremljate po radiu in televiziji, napetost pa stopnjujemo tudi na MMC-ju, kjer novice in številke drobimo s pomočjo aplikacije "čečkač".