Konec ugibanj. Tehnologija golove črte je v 48. minuti povedala: zadetek je bil. Foto: MMC RTV SLO
Konec ugibanj. Tehnologija golove črte je v 48. minuti povedala: zadetek je bil. Foto: MMC RTV SLO
Karim Benzema
Karim Benzema je uničeval obrambo Hondurasa. Foto: Reuters
Benzema z močnim strelom postavil končnih 3:0
O zadetku prvič odločala gol-tehnologija
Benzema z bele točke povedel Francoze v vodstvo

Francija je tik pred polčasom kronala premoč, ko je Karim Benzema izkoristil enajstmetrovko. Wilson Palacios je za prekršek kar nekoliko prestrogo dobil še drugi rumeni karton in je moral z igrišča. Številčno šibkejši Honduras je bil povsem nekonkurenčen, kar so Francozi, ki so igrali zelo kombinatorno, kaznovali z dvema zadetkoma. V 48. minuti je o zadetku po strelu Benzemaja in avtogolu Valladaresa prvič odločala tehnologija golove črte.

Oglejte si posnetek prvega in drugega polčasa.

Marseljeze nismo slišali
Pred tekmo 1. kroga v skupini E v Porto Alegreju ni bilo obeh himn. Zakaj, ni znano. Francozi so prvič resno zapretili v 15. minuti, ko je Blaise Matuidi streljal v kazenskem prostoru, vratar Noel Valladares pa je žogo odbil v prečko. Tudi v 23. minuti je po strelu Antoina Griezmanna z glavo prečka rešila Honduras. V 45. minuti je Francija vendarle povedla, potem ko je sodnik po prekršku Palaciosa nad Paulom Pogbajem pokazal na belo točko, Benzema pa je bil zanesljivi izvajalec.

Analiza prvega in drugega polčasa.

Prvič je odločala tehnologija
Tudi pri drugem golu Francozov je imel največ zaslug Benzema, ki je po dolgi podaji Mathieuja Valbuena zadel vratnico, žoga pa se je od Valladaresa odbila v gol. Ker je šla žoga komajda čez črto, so prvič v zgodovini SP-jev uporabili tehnologijo golove črte. Izkazalo se je, da je bila žoga s celotnim obsegom čez črto. Francozi so še naprej narekovali ritem igre, Honduras pa si resne priložnosti ni priigral. Končni izid je v 72. minuti z močnim strelom s šestih metrov postavil Benzema.

V petek evropski obračun v skupini E
Odgovor na vprašanje, koliko lahko Francija doseže brez poškodovanega Francka Riberyja, ob takšnem avtsajderju, kot je Honduras, še vedno ni dobil odgovora, je pa spodbudno, da je Francija prvič po letu 1998, ko je na domačih tleh slavila svoj edini naslov svetovnega prvaka, na svoji uvodni tekmi dosegla zadetek. Več o moči trikolorov bo povedala petkova tekma proti Švici, ki je z 2:1 premagala Ekvador.

SP v nogometu, skupina E, 1. krog:
FRANCIJA
- HONDURAS (Porto Alegre)
3:0 (1:0)
Benzema 45./11-m, 72., Valladares 48./avtogol
RK: W. Palacios 44.

Francija: Lloris, Debuchy, Varane, Sakho, Evra , Cabaye ( 65./Mavuba), Pogba ( 57./Sissoko), Matuidi, Valbuena ( 78./Giroud), Griezmann, Benzema .

Honduras: Valladares (ag), Figueroa , Beckeles, Najar ( 58./Claros), Bernandez ( 46./Chavez), Izaguirre, Garrido, W. Palacios /44., Espinoza, Costly, Bengston ( 46./O. Garcia ).

Sodnik: Sandro Ricci (Brazilija)

ŠVICA - EKVADOR 2:1 (0:1)
68.351; Mehmedi 48., Seferović 93.; E. Valencia 22.

Lestvica:                    
FRANCIJA     1  1 1 0  3:0  3
ŠVICA        1  1 0 0  2:1  3
EKVADOR      1  0 0 1  1:2  0
HONDURAS     1  0 0 1  0:3  0
                             



Benzema z močnim strelom postavil končnih 3:0
O zadetku prvič odločala gol-tehnologija
Benzema z bele točke povedel Francoze v vodstvo