Slovenija je z Urugvajem igrala že leta 2001, ko jo je prav tako vodil Srečko Katanec. Dvakratni svetovni prvaki so v Kopru zmagali z 2:0. Foto: MMC RTV SLO
Slovenija je z Urugvajem igrala že leta 2001, ko jo je prav tako vodil Srečko Katanec. Dvakratni svetovni prvaki so v Kopru zmagali z 2:0. Foto: MMC RTV SLO
Slovenci od 1.30 naprej z Urugvajci
Slovenci z Urugvajci pred 40.000 navijači

"Priprave so minile v redu, nihče ni na novo poškodovan. Izjema je Jan Oblak, tako da ne bo kandidiral za obračun z Urugvajem. Kako bo za Argentino, pa bomo še videli," je po treningu spregovoril slovenski selektor Srečko Katanec.

Obračun med Slovenijo in Urugvajem bo v noči na četrtek ob 1.30. Tekmo si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2 in MMC TV.

Katanec: Škoda, ker ne bo Suareza
"Vemo, kje igrajo njihovi igralci. Škoda zanje, da ne bo Luisa Suareza. Sicer pa jim najprej želim vso srečo na svetovnem prvenstvu, upam tudi, da bo Suarez zdrav, saj zanje veliko pomeni," je Katanec gostiteljem zaželel uspeha na prvenstvo v Braziliji.

Skušal bo narediti nekaj "spodobnega"
Kaj pa Katanec pričakuje pred obračunom z dvakratnimi svetovnimi prvaki? "Normalno, malo se prilagajamo igri urugvajske vrste, ampak predvsem mislimo nase, saj vemo, da določenih igralcev ni. S temi, ki jih imam na razpolago, bom skušal narediti nekaj spodobnega, nekaj, za kar mislim, da bi lahko delovalo tako proti Urugvaju kot Argentini," je pojasnil.

Upa, da ne bo novih poškodb
"Urugvajci imajo močan napad, Edinson Cavani in Diego Forlan sta spoštovanja vredna par, imajo pa še druge fante na takšni ravni. Mi bomo poskušali biti zgoščeni predvsem v zvezni vrsti, kolikor se bo pač dalo. Veste namreč, kakšne težave imamo, tudi nekateri, ki so tukaj, niso veliko igrali v zadnjem času. Je, kar je. Tekme niso hec, upam, da bo vse v najlepšem redu. Vseeno pa gre za prijateljsko tekmo. Upam, da bo lepa, da ne bo poškodb, kar je pomembno tako zanje kot za nas," je še dodal.

Prva enajsterica skoraj znana
Tako bo najbrž v začetno enajsterico uvrstil vsaj večinoma preizkušene fante. Med vratnicama bo stal Samir Handanović, v obrambi bodo Mišo Brečko, Branko Ilić (Miral Samardžić), Boštjan Cesar in Bojan Jokić, v zvezni vrsti bodo Jasmin Kurtić, Dalibor Stevanović, Andraž Kirm, Nejc Pečnik ter Josip Iličić, v napadu pa Milivoje Novaković, ki je na trenutke malce šepal, a opravil cel trening.

Možnosti za vadbo niso ravno najboljše
Slovenski nogometaši na gostovanju v Južni Ameriki niso bili deležni pretirano dobre nogometne infrastrukture. "Lepo je videti tudi to njihovo nogometno realnost. Šele zdaj se zavedamo, koliko mi jokamo, kakšne razmere imamo ... Mi imamo fantastične razmere, v 20 letih pa smo ustvarili res malo nogometašev. Kako njim uspe poslati toliko kakovostnih igralcev v tujino? Verjetno moraš biti res 'lačen', da prideš do določene ravni," je Katanec končal srečanje z novinarji.

Četrtek ob 1.30:
URUGVAJ - SLOVENIJA

Verjetni postavi:
Urugvaj: Muslera, Maxi Pereira, Godin, Lugano, Caceres, Ramirez, Gargano, Rios, Rodriguez, Cavani, Forlan.

Slovenija: Handanović, Brečko, Cesar, Samardžić, Jokić, Stevanović, Iličić, Rotman, Kurtić, Kirm, Novaković.

Sodnik: Patricio Loustau (Argentina)

Slovenci od 1.30 naprej z Urugvajci
Slovenci z Urugvajci pred 40.000 navijači