Kevinu Kamplu Salzburg ne dovoli sodelovati na tekmah proti Argentini in Urugvaju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kevinu Kamplu Salzburg ne dovoli sodelovati na tekmah proti Argentini in Urugvaju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Salzburg je igranje Kampla za reprezentanco tokrat lahko zavrnil, saj tekme niso v uradnih reprezentančnih terminih Mednarodne nogometne zveze.
"Kampla ni. Vse nadaljnje informacije iščite od njegovega menedžerja in kluba," je dejal selektor Srečko Katanec. Dodal je: "Ne vem, kdo se je spomnil, da ni termina Fifa. A obenem ne vem, zakaj Salzburg pusti peterico, da igrajo za Avstrijo, njega pa ne. A to je zdaj brez veze. Vem, da ga ni, in to je to. Morda je tudi moja napaka, ker nisem razmišljal o tem, da to ni termin Fifa, a ne vem, kdo si je izmisli, da reprezentance lahko igrajo prijateljske tekme, ko ni termina. Klubi imajo seveda pravico, da igralcev ne pustijo na reprezentančno akcijo."

Katanec naknadno vpoklical še Firerja
Naknadno je slovenski selektor v reprezentanco vpoklical še enega novinca, in sicer 29-letnega napadalca velenjskega Rudarja Ivana Firerja, ki je v letošnji sezoni Prve lige TS dosegel pet zadetkov.

Na Brdu pa so se zglasili vsi vabljeni igralci, izjema je Milivoje Novaković, ki se bo ekipi pridružil kar v Južni Ameriki, in tisti igralci, ki še imajo klubske obveznosti.
V Kamplovem klubu ostali neomajni
"Odločitev Red Bull Salzburga, da Kevinu Kamplu ne odobri udeležbe na reprezentančnem zboru, ko slovensko izbrano vrsto čakata zgodovinski tekmi proti Urugvaju (5. 6. ob 1.30 v Montevideu) in Argentini (7. 6. ob 21.30), vodstva NZS-ja ni presenetila. Ker tekmi nista v uradnem terminu Fife, imajo klubi pravico igralce zadržati v svojih vrstah, NZS pa je v zadevi Kampl takoj navezal stik z vsemi deležniki, tudi Fifo in avstrijsko nogometno zvezo. V Kamplovem klubu so ostali neomajni in so igralcu izrecno prepovedali igranje za slovensko reprezentanco v Argentini. NZS bo o nadaljnjih korakih tega primera javnost obvestil takoj, ko pride do kakšnih novih dogodkov," so v izjavi za javnost zapisali pri Nogometni zvezi Slovenije.