Italijanska reprezentanca bo nastanjena v Mangaratibi, letovišču, ki leži 100 kilometrov iz Ria de Janeira. Foto: EPA
Italijanska reprezentanca bo nastanjena v Mangaratibi, letovišču, ki leži 100 kilometrov iz Ria de Janeira. Foto: EPA

Iz italijanskega hotela v Mangaratibi je tako inšpekcija odpeljala 25 kilogramov morske hrane in margarine, ki jima je pretekel rok uporabe, in še dodatnih 24 kilogramov mesa, omak, sira in sladkorja, za katere ni bilo mogoče razbrati roka uporabe.

V angleškem hotelu Royal Tulip pa so inšpektorji našli skupno 2,6 kilograma pokvarjenega lososa, šunke in masla. Oba hotela sta dobila tudi opomin, ker gostom ne zagotavljata kondomov, kot to zahtevajo brazilski zakoni. "Raciji" v hotelu sta bili del širše akcije, s katero je brazilski "državni sekretariat za obrambo in zaščito potrošnikov" preveril ustreznost 13 restavracij, supermarketov, pekarn, trgovin in hotelov. Pri tem je zasegel kar 218 kilogramov pokvarjene hrane.

Italijani bodo "težki" 20 ton
Italijanska reprezentanca, ki se na svetovno prvenstvo pripravlja blizu Firenc, je bila zaskrbljena zaradi novic iz Brazilije, a je hkrati sporočila, da bo večino hrane pripeljala s seboj iz Italije. "Imamo strokovno podkovano osebje, ki bo nadzorovalo hrano. Večino hrane pa bomo tako ali tako pripeljali iz Italije," je pojasnil zdravnik italijanske reprezentance Enrico Castellecci. "Azzurri" bodo s seboj v Brazilijo odpeljali kar 20 ton tovora, opreme, rekvizitov in tudi hrane.