Nasvidenje, zlata španska generacija. Foto: Reuters
Nasvidenje, zlata španska generacija. Foto: Reuters
Pirova zmaga Špancev za slovo
Mata med nogama zadel za 3:0
Torres povišal špansko prednost
David Villa s peto zadel za 1:0

Na tekmi 3. kroga v skupini B (že prej je bilo znano, da iz te skupine v osmino finala napredujeta Nizozemska in Čile) so zadeli David Villa v prvem ter Fernando Torres in Juan Mata v drugem polčasu. Villa je ob svojem verjetno zadnjem nastopu za izbrano vrsto (ko je šel na klop, ni mogel zadržati solz) dosegel svoj deveti zadetek na svetovnih prvenstvih in rekordnega 59. v španskem dresu. Branilci naslova, ki so izgubili tako proti Nizozemski kot proti Čilu, s tem končujejo nastop v Braziliji, reprezentanco, ki je zadnjih šest let prevladovala v svetovnem nogometu, pa čaka temeljita prenova.

Prvi nevaren strel šele v 24. minuti
Hitro je bilo videti, da bo imela tekma bolj prijateljski značaj. Na prvi strel na gol je bilo treba čakati do 24. minute, ko je Jordi Alba močno udaril po "brazuci", toda meril je naravnost v vratarja Mathewa Ryana. Nevarno je bilo tudi deset minut pozneje, ko je Villa iz igre vrgel Mileta Jedinka in podal pred gol, toda Kokeju (v prvem polčasu je sprožil še en zelo nevaren strel, ki ga je Ryan s težavo ubranil) in Fernandu Torresu ni uspelo streljati iz neposredne bližine.

Privlačen zadetek Davida Ville
Španija je povedla v 36. minuti. Andres Iniesta je na desni strani našel Juanfrana, ta pa je pred gol podal Villi. Napadalec Atletica je bil pet metrov od gola povsem sam in je atraktivno zadel s peto. Po ležernem začetku drugega polčasa je v 69. minuti na 2:0 povišal Torres. Iniesta je podal, Torres pa je meril v daljši vratarjev kot in dosegel 37. reprezentančni zadetek. Špansko zmago je v 82. minuti potrdil Juan Mata. Avstralci so bili v napadu brez kaznovanega Tima Cahilla nebogljeni in niso resneje ogrozili vrat Pepeja Reine, ki je zamenjal kapetana Ikerja Casillasa.

Skupina B, 3. krog, Curitiba:
AVSTRALIJA - ŠPANIJA 0:3 (0:1)
Villa 36., Torres 69., Mata 82.

Avstralija: Ryan, Špiranović , Wilkinson, Davidson, McGowan, Bozanić ( 72./Bresciano), Jedinak, McKay, Oar ( 61./Troisi), Leckie, Taggart ( 46./Halloran).

Španija: Reina; Juanfran, Albiol, Ramos , Alba; Alonso ( 83./Silva), Iniesta, Koke, Cazorla ( 68./Fabregas).; Villa ( 56./Mata ), Torres .

Sodnik: Nawaf Shukralla (Bahrajn)


NIZOZEMSKA - ČILE (Sao Paulo) 2:0 (0:0)
Fer 77., Depay 91.

Lestvica:                             
NIZOZEMSKA      3  3 0 0 10:3  9 točk 
ČILE            3  2 0 1  5:3  6      
--------------------------------      
ŠPANIJA         3  1 0 2  4:7  3      
AVSTRALIJA      3  0 0 3  3:9  0      

 

Pirova zmaga Špancev za slovo
Mata med nogama zadel za 3:0
Torres povišal špansko prednost
David Villa s peto zadel za 1:0