Toni Kroos je poskrbel za izjemno veselje nemških navijačev, istočasno pa sta se v čustvenem zanosu neprimerno vedla dva člana strokovnega štaba in provocirala Švede. Foto: EPA
Toni Kroos je poskrbel za izjemno veselje nemških navijačev, istočasno pa sta se v čustvenem zanosu neprimerno vedla dva člana strokovnega štaba in provocirala Švede. Foto: EPA

Tako razburljive tekme na letošnjem svetovnem prvenstvu še ni bilo. Nemci so bili videti izgubljeni, ob polčasu so zaostajali, v 82. minuti je rdeč karton dobil Boateng. A na koncu so se elfu kocke pravilno zložile, s prelepim golom s prostega strela ga je rešil Toni Kroos. Sledila je eksplozija čustev in tudi nečastno vedenje dveh sodelavcev nemške reprezentance.

"Tekma je bila izjemno napeta, v sami končnici pa se je naša klop po zmagovitem zadetku odzvala preveč čustveno, kar ni v našem slogu. Švedom se za svoje dejanje in neprimerno obnašanje iskreno opravičujemo," je na Twitterju zapisala Nemška nogometna zveza.

Dva člana nemške izbrane vrste sta po zadetku odšla do klopi švedske reprezentance in z visoko dvignjenim prstom slavila zadetek, ki ga je Kroos dosegel v peti minuti sodnikovega podaljška. To je razburilo Skandinavce in le malo je manjkalo, da majhno prerivanje in verbalno žaljenje ne bi preraslo v splošni pretep.

Po dveh odigranih tekmah v skupini F je Mehika zbrala šest točk, Nemčija in Švedska jih imata po tri, Južna Koreja pa je brez točk. Položaj se lahko po zadnjem krogu zelo zaplete, prvič v zgodovini svetovnih prvenstev se lahko zgodi, da ekipa s šestimi točkami ne bo napredovala v osmino finala.

Nemčiji morda niti zmaga nad Korejo ne bo prinesla napredovanja v osmino finala. Če bo Švedska premagalo Mehiko z 2:1, Nemčija pa Korejo z 1:0, bi šli v izločilne boje reprezentanci Mehike in Švedske, saj bi imeli v krogu treh ekip boljšo razliko v golih (4:3) kot Nemčija (3:2).