Radijski kolegi bodo vsak dan pripravljali podkast o svetovnem prvenstvu. Foto: MMC RTV SLO
Radijski kolegi bodo vsak dan pripravljali podkast o svetovnem prvenstvu. Foto: MMC RTV SLO

Gostje radijske športno-pogovorne oddaje Žoga je okrogla so se pogovarjali o tem, zakaj so se na španski zvezi odločili za tako drastično potezo.

Boštjan Janežič meni, da je šlo za prevlado in premoč med Florentinom Perezom, predsednikom Reala iz Madrida in predsednikom španske zveze Luisom Rubialesom. Dolgoletni nogometni radijski reporter še dodaja, da se to morda ne bo poznalo pri izkušeni, uigrani španski reprezentanci, čeprav Hierro nima bogatih trenerskih izkušenj. Novinar radijske športne redakcije Aljaž Golčer trdi, da je naivni Lopetegui po merjenju ega potegnil kratko, da Bask ni bil najbolj korekten, ko se je odzval na povabilo Reala iz Madrida, a hkrati poudarja, da ko potrka evropski prvak, se oglasiš.
Gost oddaje je bil tudi nekdanji dopisnik RTV Slovenija v Rusiji, zdaj urednik prvega radijskega programa Andrej Stopar, ki je obrazložil politično razsežnost tekmecev današnje uvodne tekme. Rusija in Savdska Arabija sta nasprotnika v bližnjevzhodni hladni vojni, a Stopar razlaga, da to voditeljem obeh držav ni onemogočilo, da ne bi sklenili orožarskih poslov. V oddaji boste tudi slišali, zakaj so Savdijci prekinili ramazan in kako so vsi trije gostje in voditelj Luka Petrič napovedali današnjo tekmo.