Carlo Ancelotti in Xavi Hernandez sta se prisrčno pozdravila pred spektaklom na Camp Nouu. Po zadnjem sodnikovem žvižgu sta imela precej drugačni mnenji ... Foto: Reuters
Carlo Ancelotti in Xavi Hernandez sta se prisrčno pozdravila pred spektaklom na Camp Nouu. Po zadnjem sodnikovem žvižgu sta imela precej drugačni mnenji ... Foto: Reuters

"Če bomo tako igrali, bomo na koncu sezone tudi nekaj osvojili. Ponosen sem na našo predstavo. Nismo si zaslužili poraza. Zmaga v prvenstvu se zdi skoraj nedosegljiva, a se ne bomo predali. Poleg tega nas čakajo še tekme v kraljevem pokalu in Ligi prvakov," je poudaril priznani strateg, ki je lani Real popeljal do dvojne krone (špansko prvenstvo in Liga prvakov).

El Clasico bi se lahko razpletel tudi drugače. V 81. minuti je videosodnik pri izidu 1:1 razveljavil zadetek Marca Asensia, ki je bil v minimalnem prepovedanem položaju. Odločali so milimetri.
Ancelotti je prelomno odločitev na velikem derbiju označil za zelo sumljivo.

Na svetovnem prvenstvu so bili prepovedani položaji popolnoma jasni, tu pa so precej bolj vprašljivi. Je bil prepovedan položaj? Ne vem, a tekmo smo izgubili. Zaslužili bi si zmago, a je nismo dosegli zaradi majhnih podrobnosti," je bil jezen 63-letni Italijan.

"Po gladkem porazu v španskem superpokalu smo dvomili, če smo dovolj dobri. Po tej tekmi sem prepričan, da so vsi dvomi odveč. Odigrali smo zelo dobro tekmo od prve do zadnje minute. Zaslužili bi si zmago, a je nismo dobili zaradi odločitve videosodnika," je razlagal Ancelotti.

Franck Kessie je dosegel najpomembnejši zadetek po prihodu v Barcelono. Tehtnico je močno nagnil na stran Kataloncev, ki lahko vse misli usmerijo na prvenstvo in kraljevi pokal, saj so že izpadli iz Lige prvakov in tudi iz Evropske lige. Foto: Reuters
Franck Kessie je dosegel najpomembnejši zadetek po prihodu v Barcelono. Tehtnico je močno nagnil na stran Kataloncev, ki lahko vse misli usmerijo na prvenstvo in kraljevi pokal, saj so že izpadli iz Lige prvakov in tudi iz Evropske lige. Foto: Reuters

Tudi v kraljevem pokalu bolje kaže Kataloncem
To je bil že tretji zaporedni poraz madridskega Reala na el clasicu. Na finalni tekmi španskega superpokala v Rijadu je bila Barcelona 15. januarja boljša s 3:1. To je bila prva lovorika za Katalonce v tej sezoni, a kot vse kaže, ne zadnja. V prvenstvu je do konca še 12 krogov, v polfinalu kraljevega pokala pa se bosta ekipi srečali 5. aprila na Camp Nouu. Prvo tekmo v Madridu je Barcelona dobila z 1:0.

Xavi: Seveda je bil prepovedan položaj
Trener Barcelone Xavi Hernandez je seveda hitro odgovoril. “Prepovedan položaj? Seveda je bil. Ancelotti me je presenetil s svojo izjavo, a mislim, da o tem nima smisla razpravljati. Izid je pošten in zato imam rad VAR. Brez njega je precej težje, z njim pa stvari postanejo bolj poštene,” je na novinarski konferenci pojasnil 43-letni nekdanji izjemni vezist.

Odločilni zadetek pred 95.745 gledalci na Camp Nouu je dosegel rezervist Franck Kessie v 92. minuti. 26-letnik iz Slonokoščene obale je v igro vstopil v 77. minuti namesto Sergia Roberta, ki je v zadnji minuti prvega polčasa izenačil na 1:1.

"Po zadnjem sodnikovem žvižgu se mi je naježila koža. To so bile velike tri točke in naša samozavest bo še precej večja. Uživamo v veliki zmagi. Kessie si je zaslužil za zadetek," je bil nasmejan Xavi.

Sorodna novica Barcelona z zmago na el clasicu Realu beži že na +12

Bartomeu in Rosell plačala nekdanjemu vodji sodnikov 6,5 milijona evrov
Številni navijači Reala so jezo stresli na družbenih omrežjih. Seveda so se hitro spomnili na velik škandal, ki bo epilog dobil na sodišču.

Špansko tožilstvo je pred dvema tednoma Barcelono obtožilo korupcije zaradi izplačil podjetju nekdanjega vodje sodnikov. Obtožena sta tudi prejšnja predsednika kluba Josep Maria Bartomeu in Sandro Rosell ter nekdanji nogometni sodnik Jose Maria Enriquez Negreira.

Obtožbe se nanašajo na domnevna plačila, ki naj bi jih Barcelona plačala Negreiri, nekdanjemu podpredsedniku tehničnega odbora za sodnike, da je katalonskemu klubu zagotavljal ustne nasvete o temah, povezanih s sodniki. Katalonska stran naj bi podjetju Negreire med letoma 2001 in 2018 plačala 6,5 milijona evrov.

Real Madrid bo sodeloval v procesu, ki se bo začel proti Barceloni, kot oškodovana stranka.

"Real Madrid izraža globoko zaskrbljenost zaradi resnosti obtožb in ima polno zaupanje v tožilstvo in sodišče. V obrambo svojih interesov bo, ko se bo sodni proces začel, šel kot oškodovana stranka," so v Realu med drugim zapisali v sporočilu za javnost.