Robert Lewandowski je na 375 tekmah v dresu Bayerna dosegel kar 344 golov. Foto: Reuters
Robert Lewandowski je na 375 tekmah v dresu Bayerna dosegel kar 344 golov. Foto: Reuters

Katalonski klub, ki je po neuspešnih sezonah letos zelo aktiven na nogometni tržnici, bo odštel 45 milijonov, v posel pa je vključenih še do pet milijonov evrov bonusa. Z moštvom s Camp Noua naj bi 33-letni nogometaš iz Varšave podpisal štiriletno pogodbo.

Že maja je dejal, da je njegova zgodba na Bavarskem končana. Pogodbo je imel s klubom sicer že za prihajajočo sezono, nove pa ni želel podpisati. Vodstvo nemških prvakov je okoli izvršnega direktorja Oliverja Kahna in športnega direktorja Hasana Salihamidžića vztrajalo pri izpolnitvi pogodbe, zdaj pa so vendarle našli skupni jezik z Barcelono.

Barcelona naj bi se zdaj osredotočila na prihod Julesa Koundeja, ki je tudi na seznamu želja nekaterih drugih evropskih velikanov. Foto: EPA
Barcelona naj bi se zdaj osredotočila na prihod Julesa Koundeja, ki je tudi na seznamu želja nekaterih drugih evropskih velikanov. Foto: EPA

Za enega najboljših napadalcev zadnjih let so interes pokazali številni evropski velikani, toda njegova želja je bila selitev v dres blaugrane. Kot poroča nemški Bild, namesto da bi šel v ponedeljek z Bayernom v Washington, se bo v nedeljo pridružil Barci in z njo odpotoval na ameriško turnejo v Miami.

Sedemkratni najboljši strelec Bundeslige se je poleti 2014 preselil iz Borussie Dortmund na Bavarsko kot prost igralec. Z Bayernom je vsako leto postal nemški prvak, enkrat je osvojil tudi Ligo prvakov in trikrat nemški pokal. Ob tem je podrl tudi številne strelske rekorde. Lani je izboljšal rekord slovitega Gerda Müllerja, potem ko je v eni sezoni dosegel 41 golov.

Bayern, ki je letos iz Ajaxa že pripeljal vezista Ryana Gravenbercha in branilca Nouassirja Mazraouija, iz Liverpoola pa je prišel krilni napadalec Sadio Mane, bo zdaj iskal zamenjavo za Lewandowskega.

Gnabry ostaja še tri leta v Münchnu
Do leta 2026 je pogodbo z Bavarci podaljšal nemški reprezentant Serge Gnabry.

"Veliko sem razmišljal o tem, kaj si želim kot igralec v prihodnjih letih, in prišel do zaključka, da želim ostati pri Bayernu ter znova osvojiti vse, kar se da," je ob podaljšanju pogodbe dejal Gnabry, ki je z Bayernom osvojil štiri naslove nemških prvakov, Ligo prvakov, svetovno klubsko prvenstvo in nemški pokal.

Na drugi stani se je Barca že okrepila z Raphinho, Franckom Kessijem in Andreasom Christensenom. Po najodmevnejšem poslu poletja do zdaj naj bi bil naslednja velika želja Xavija branilec Seville Jules Kounde.

Kahn: Mane je prava zamenjava za Lewandowskega