Po podatkih Transfermarkta tržna vrednost Pedrija znaša že 80 milijonov evrov. Foto: Reuters
Po podatkih Transfermarkta tržna vrednost Pedrija znaša že 80 milijonov evrov. Foto: Reuters

Izjemno nadarjeni vezist s Kanarskih otokov je član katalonskega ponosa postal lani poleti in že v prvi sezoni navdušil. Komaj 18-letni nogometaš je eden izmed nosilcev Barcine igre, uveljavil pa se je tudi kot stalni član španske izbrane vrste. Odličen je bil na evropskem prvenstvu, kjer je bil izbran za najboljšega mladega igralca in uvrščen v enajsterico turnirja, furia roja pa je nastopila v polfinalu.

Zatem je zaigral tudi na olimpijskih igrah, kjer je Španija osvojila srebrno medaljo. Za Barco, ki je zanj Las Palmasu odštela 7,2 milijona evrov, je zbral 56 nastopov in dosegel štiri gole in šest podaj. Je edini nogometaš katalonskega kluba, ki je med nominiranci za zlato žogo. Je najmlajši med 30 kandidati za prestižno priznanje, hkrati pa je edini, ki je ob tem nominiran tudi za nagrado Raymonda Kope, najboljšega nogometaša do 21. leta.

Barca se je znašla v velikih finančnih težavah in tudi rezultatski krizi. Novo vodstvo gradi mlado moštvo, Pedri pa je eden izmed glavnih adutov za svetlo prihodnost. Kmalu naj bi sledili tudi podaljšanji pogodb še dveh izjemno obetavnih najstnikov, Ansuja Fatija in Gavija.