Ferran Torres naj bi v napadu Barce tvoril udarno navezo z Ansujem Fatijem. Foto: AP
Ferran Torres naj bi v napadu Barce tvoril udarno navezo z Ansujem Fatijem. Foto: AP

Vodstvo Barce je uresničilo željo trenerja Xavija in pripeljalo okrepitev v napad. 21-letni španski reprezentant je na Camp Nouu sklenil petletno pogodbo, v kateri je zapisana odkupna klavzula v vrednosti milijarde evrov. Katalonci imajo letos kar nekaj težav z učinkovitostjo, kar naj bi popravil Ferran, za katerega so odšteli 55 milijonov evrov. Odškodnina bi lahko z dodatki narasla še za deset milijonov.

Barca je interes za Ferrana izrazila že v času, ko je bil član Valencie, toda lani je nato prestopil v Manchester City. V dresu angleških prvakov se letos zaradi težav s poškodbo ni naigral. Sanacija še ni dokončna, zato bo na njegov debi pri blaugrani treba počakati približno dva tedna. Novo okrepitev bodo v Barceloni predstavili v ponedeljek. Naslednja Xavijeva želja je okrepiti obrambo, kjer ima njegova zasedba prav tako veliko težav, kmalu pa naj bi sledili tudi prvi odhodi iz kluba.

Ferran je otrok Valencie, trenutno pa je stalni član udarne enajsterice španske reprezentance, za katero je zbral 22 nastopov, dosegel pa 12 golov.