Jose Maria Enriquez Negreira je glavna tema tudi na stadionih v La ligi. Eden od navijačev je napisal
Jose Maria Enriquez Negreira je glavna tema tudi na stadionih v La ligi. Eden od navijačev je napisal "Negreira, želim tvojo majico!!" Foto: EPA

Katalonski klub je uspel znižati dolgove. Upoštevati je treba, da so tudi prodali del klubskega premoženja. V klubu niso predstavili podrobne analize finančnega poslovanja. Zapisali so, da je klub ustvaril operativne prihodke v višini 1,25 milijarde evrov in operativne odhodke v višini 1,16 milijarde evrov.

Sklenili so 20 novih pogodb s pokrovitelji
Ustvarili so kar 43-odstotno rast komercialnih prihodkov, skupaj so zaslužili 351 milijonov evrov. Prvič v zgodovini so prodali več kot milijon vstopnic za oglede tekem na Camp Nouu. V lanski sezoni so imeli povprečju najvišje število gledalcev v Evropi. Sklenili so 20 novih pogodb s pokrovitelji, v klubskih trgovinah pa je prodaja artiklov zrasla za 54 odstotkov.

Še vedno imajo 552 milijonov evrov dolga
V tej sezoni načrtujejo prihodke v višini 859 milijonov evrov ter dobiček v višini 11 milijonov evrov. Vodstvo kluba je sporočilo, da je višina dolga iz 680 milijonov evrov padla na 552 milijonov evrov.

Camp Nou obnavljajo, zato Barcelona domače tekme igra na olimpijskem stadionu Montjuic. Foto: AP
Camp Nou obnavljajo, zato Barcelona domače tekme igra na olimpijskem stadionu Montjuic. Foto: AP

Racija sodniškega oddelka v aferi Negreira
Medtem je špansko tožilstvo klub uradno obtožilo podkupovanja vodje sodnikov Joseja Marie Enriqueza Negreire, kar pomeni, da zdaj katalonski klub član čaka pravna bitka, ki bi lahko pustila številne hude posledice. Mogoča je tudi izključitev iz evropskih klubskih tekmovanj.

Policija je preiskala pisarne španskega sodniškega odbora znotraj španske nogometne zveze v Madridu, saj naj bi šlo za sistemsko korupcijo, ki naj bi trajala več kot dve desetletji.

Že marca se je sprožil postopek, ko naj bi Barcelona nakazala okoli 7,3 milijona evrov v 17 letih (2001-18) podjetjem, ki so bile v lasti Enriqueza Negreire, ki je bil podpredsednik sodniškega odbora med letoma 1993 in 2018.

Vodstvo Barcelone je zanikalo kakršnokoli vpletenost. Preiskovalni sodnik Joaquin Aguirre Lopez je poudaril, da je bil Negreira odgovoren za razporejanje sodnikov. Do zdaj niso našli še nobenih dokazov, da naj bi Negreira plačeval sodnike, ki naj bi vplivali na končne izide tekem.