Sergio Busquets. Foto: EPA
Sergio Busquets. Foto: EPA

"Velika čast in ponos je nositi dres tega kluba in zastopati njegov grb. A vsaka zgodba se enkrat konča," je na družbenih omrežjih zapisal Busquets. Priznal je, da je prišel pravi čas za to odločitev, ki je bila po njegovem mnenju preprosta.

Busquets je pri Barceloni preživel 18 let in se do članske zasedbe prebil po treh letih v mlajših selekcijah in razvojnih ekipah. Za člane je debitiral leta 2008 proti Santanderju, pozneje pa postal ključni član ekipe, ki je pod vodstvom Pepa Guardiole med letoma 2008 in 2012 osvojila številne lovorike.

Skupaj je za blaugrano do zdaj zbral 718 nastopov in je tretji na večni lestvici po številu odigranih tekem. Z 48 tekmami drži tudi rekord po številu nastopov na el clasicih proti madridskemu Realu. S klubom je osvojil 31 lovorik, med njimi je tudi osem naslovov državnega prvaka, sedem pokalnih naslovov in tri zmage v Ligi prvakov.

To sezono je za Barcelono odigral 27 tekem in prispeval štiri podaje. Po 33 krogih je s klubom blizu devetega naslova španskega prvaka, saj ima Barcelona pet krogov pred koncem prvenstva na vrhu lestvice 13 točk prednosti pred Atleticom iz Madrida in 14 pred Realom.