Philippe Coutinho je pri Barceloni zelo razočaral. Foto: EPA
Philippe Coutinho je pri Barceloni zelo razočaral. Foto: EPA

"Aston Villa in FC Barcelona sta se dogovorila, da bo Philippe Coutinho preostanek sezone preživel na posoji na Villa Parku," so zapisali pri Aston Villi in dodali, da mora igralec opraviti še zdravniški pregled in dobiti delovno dovoljenje. V Birminghamu bo 29-letni Brazilec moči združil s trenerjem Stevenom Gerrardom, s katerim sta si delila garderobo pri Liverpoolu.

Potem ko je blestel na Anfieldu, je januarja 2018 prestopil na Camp Nou. Barca je zanj odštela vrtoglavih 135 milijonov evrov. V Katalonijo je prišel kot velika okrepitev, a se v dresu blaugrane ni znašel. Imel je težave s poškodbami, na zelenici pa preprosto ni upravičil velikih pričakovanj. Vmes ga je Barca posodila Bayernu, tudi pod taktirko Xavija pa si ni izboril vidne vloge.

Kot piše AFP, naj bi Newcastle za angleškega bočnega branilca odštel približno 15 milijonov evrov. 31-letni reprezentant je kariero začel pri Manchester Cityju, nato je bil član Burnleyja, zatem pa še Tottenhama, od koder se je leta 2019 preselil v Madrid. Atletico je zanj odšel 22 milijonov evrov. Newcastle, s katerim je podpisal za dve leti in pol, je sicer v Premier ligi predzadnji in se bori za obstanek.