Memphis Depay je na Euru 2020 dosegel en gol. Foto: Reuters
Memphis Depay je na Euru 2020 dosegel en gol. Foto: Reuters

Kot so sporočili na uradni klubski strani katalonskega velikana, se bo Depay klubu uradno priključil takoj, ko se mu izteče pogodba z Lyonom. To se bo zgodilo konec junija. Takrat bo tudi podpisal pogodbo z Barco do konca sezone 2022/23.

Depay je svojo pot začel v Sparti Rotterdamu, ko je bil star devet let. Nato ga je pot vodila v PSV Eindhoven, kjer je postal eden največjih zvezdnikov ekipe. Bleščeče predstave v nizozemskem prvenstvu so pritegnile pozornost Manchester Uniteda, kjer je preživel sezono. Leta 2017 je podpisal z Lyonom, s katerim je lani sezono v francoskem prvenstvu končal na četrtem mestu, sam pa je bil z 20 goli drugi strelec v Ligue 1.

Je stalni član nizozemske nogometne reprezentance, v kateri je z zdajšnjim trenerjem Barcelone, Ronaldom Koemanom, leta 2014 na svetovnem prvenstvu osvojil tretje mesto.

Klub sta že pred tem okrepila prosta igralca Eric Garcia, ki se je vrnil v matični klub, in Sergio Agüero. Oba sta prišla iz Manchester Cityja, iz Betisa pa se je vrnil Emerson, ki je bil zadnji dve sezoni posojen v Sevillo.