Lionel Messi ima posebno mesto v srcih Barceloninih navijačev in številni so ga po njegovem sporočilu, da želi zapustiti Barcelono, javno pozvali, naj ostane v klubu:
Lionel Messi ima posebno mesto v srcih Barceloninih navijačev in številni so ga po njegovem sporočilu, da želi zapustiti Barcelono, javno pozvali, naj ostane v klubu: "Messi, ostani doma, Barcelona te obožuje." Foto: Reuters

Šestkratni dobitnik zlate žoge, ki že vso kariero igra za Barcelono, je poskrbel za vihar, ko je napovedal, da želi zapustiti katalonski ponos, čeprav ima pogodbo do konca prihodnje sezone. Kapetan Barcelone vztraja pri svoji odločitvi in ga, kot poročajo španski mediji (tudi vplivna Marca), ob 10. uri ni bilo na današnji zbor ekipe pred začetkom priprav na novo sezono, na katerega je novi trener Ronald Koeman povabil 31 igralcev, ki morajo za uvod opraviti obvezna testiranja.

Sorodna novica Messi zamudil "brezplačni" rok, močno si želi iz Barcelone

Messija medtem vse bolj povezujejo s prestopom v Manchester City, ki ima "pravega" trenerja Pepa Guardiolo (skupaj z Messijem sta bila del zmagovite Barcelonine zgodbe) in predvsem veliko denarja.

Vodstvo Barcelone Messija ne želi izpustiti iz svojih vrst, razen če bi bil kakšen klub pripravljen odšteti astronomsko odškodnino 700 milijonov evrov.

Medtem je vodstvo španske lige potrdilo, da je Messi zamudil priložnost za aktivacijo člena v pogodbi, ki bi mu omogočil predčasen odhod iz blaugrane in pogajanje s klubi brez plačila odkupne klavzule. Po zapisanem v dokumentu je imel argentinski zvezdnik čas do 26. junija, da aktivira člen v pogodbi, a tega ni storil.

Kakšna bo usoda Suareza?
Uvodni treningi Barcelone bodo sicer minili brez številnih igralcev prve ekipe, ki jih čakajo reprezentančne obveznosti. Miralem Pjanić, sveža okrepitev, bo manjkal zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus. Vprašanje je tudi, kako zelo bo Koeman prevetril ekipo. Po nekaterih informacijah naj bi Luisu Suarezu sporočil, da nanj v novi sezoni ne računa. Za Suareza, ki je od julija 2014 za Barco dosegel 198 golov, naj bi se že zanimala Juventus in Ajax.