Cristiano Ronaldo in Lionel Messi sta devet let merila moči v španski La Ligi. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo in Lionel Messi sta devet let merila moči v španski La Ligi. Foto: EPA

Real je ena najboljših ekip na svetu, ima zelo močno zasedbo, toda popolnoma jasno je, da je brez Ronalda ta zasedba nekoliko šibkejša.

Lionel Messi
Messi in Cristiano Ronaldo sta se nazadnje na el clasicu pomerila 6. maja letos. Tekma na Camp Nouu se je končala brez zmagovalca (2:2). Oba sta se vpisala med strelce. Foto: EPA

Cristiano Ronaldo je v letošnjem poletnem prestopnem roku iz madridskega Reala prestopil k Juventusu, s čimer se je končalo devetletno obdobje, v katerem je argentinski superzvezdnik v španskem prvenstvu meril moči s Portugalcem.

Messi, ki je ta konec tedna blestel na prvenstveni tekmi proti Huesci (8:2), je priznal, da ga je Ronaldov prestop kar nekoliko presenetil, obenem pa poudaril, da je 'stara dama' zdaj postala eden glavnih favoritov za končno zmago v letošnji Ligi prvakov.

Ni si predstavljal, da bo zapustil Real
"Cristianov prestop me je presenetil. Nisem si predstavljal, da bo zapustil Madrid, kaj šele, da bo odšel k Juventusu. Sicer se je govorilo o možnem prestopu, želelo ga je veliko klubov, a Juventus v tej zgodbi nikoli ni bil omenjen," je za Radio Catalunya v enem izmed redkih intervjujev dejal izjemni napadalec. "Real je ena najboljših ekip na svetu, ima zelo močno zasedbo, toda popolnoma jasno je, da je brez Ronalda ta zasedba nekoliko šibkejša. Obenem pa je Juventus postal zelo močen in je eden glavnih favoritov za evropski naslov," je dodal.

Arthur je kot Xavi
Tudi v letošnji sezoni je eden glavnih ciljev Barcelone osvojitev novega naslova evropskega prvaka. Ekipi so se poleti pridružili Arthur, Clement Lenglet, Malcom in Arturo Vidal. Argentinec je prepričan, da je letošnja ekipa močnejša od lanske. "O Arthurju nisem vedel veliko, a po videnem sodeč, je precej podoben Xaviju," je priznal Messi. "Igra, kot da bi prišel iz La Masie. Odličen je v igri kratkih podaj, redko izgubi žogo. Zelo hitro se je privadil na naš način igre," je še povedal o 22-letnemu vezistu, ki je v Barcelono prišel iz Gremia.

Poraz proti Romi najnižja točka
Barca je nazadnje Ligo prvakov osvojila leta 2015, ko je v finalu v Berlinu s 3:1 premagala Juventus. "Mislim, da moramo letos nujno postati evropski prvaki. Tri leta zapored smo bili izločeni v četrtfinalu. Nazadnje proti Romi, ko smo si na prvi tekmi priigrali lepo prednost, na povratni pa popolnoma popustili. To je bila ena najnižjih točk, odkar igram na Camp Nouu. Letos imamo novo priložnost in zgrabiti jo moramo z obema rokama," je sklenil 31-letni serijski strelec, ki je na 641 uradnih tekmah v dresu Barcelone zabil 556 golov.

Real je ena najboljših ekip na svetu, ima zelo močno zasedbo, toda popolnoma jasno je, da je brez Ronalda ta zasedba nekoliko šibkejša.

Lionel Messi