Miralem Pjanić bo prihodnja štiri leta igral na Camp Nouu. Foto: EPA
Miralem Pjanić bo prihodnja štiri leta igral na Camp Nouu. Foto: EPA

30-letni Pjanić je podpisal štiriletno pogodbo. Barcelona bo zanj plačala 60 milijonov evrov, še pet milijonov evrov pa so vredni dodatni bonusi. Vodstvo kluba je še dodalo, da bo imel Pjanić v pogodbi določeno odkupno klavzulo v vrednosti neverjetnih 400 milijonov evrov.

Vezist iz Tuzle se je dokazal v Lyonu, kjer je igral med letoma 2008 in 2011. Pred desetimi leti je v osmini finala Lige prvakov potopil madridski Real na stadionu Santiago Bernabeu.

Bo tudi pri Barceloni izvajal proste strele?
Velemojster prostih strelov je tehnično dovršen. Zadnjih devet let je igral v Serie A. Med letoma 2011 in 2016 je nosil dres Rome, zadnja štiri leta pa je bil razred zase v prvenstvu s staro damo iz Torina. Na 171 tekmah je prispeval 22 golov in 36 podaj.

Odškodnina za Arthurja znaša 72 milijonov evrov. Za Barco je v zadnjih dveh sezonah odigral 72 tekem. Leta 2018 je prišel iz Gremia, podpisal je šestletno pogodbo.

Oba se bosta svojima novima kluboma pridružila septembra oziroma ko se bo končala sezona 2019/20.

Buffon in Chiellini podaljšala
Vodstvo Juventusa je še za eno sezono podaljšalo sodelovanje z vratarjem Gianluigijem Buffonom in kapetanom Giorgiom Chiellinijem. Obema bi se pogodba iztekla 30. junija.
Nekdanji reprezentančni vratar, ki bo januarja dopolnil 43 let, se je po sezoni v vrstah francoskega Paris St.-Germaina leta 2019 znova vrnil v Juventus.

Buffon je v Juventusu, odkar se je prvič pridružil klubu leta 2001, zbral več kot 500 nastopov, njegova članska profesionalna kariera se je začela leta 1995 s Parmo.

"Super Gigi je dokaz, da je starost le številka," je zapisano v klubski izjavi.

Kapetan Giorgio Chiellini je podpisal tudi enoletno podaljšanje. Juventus je na vrhu serie A s štirimi točkami prednosti pred Laziom v lovu na deveti zaporedni "scudetto".