Izjave Tonija Kroosa so v Španiji pričakovano poskrbele za polemike, veliko navijačev ni zadovoljnih z njegovim razmišljanjem. Foto: Reuters
Izjave Tonija Kroosa so v Španiji pričakovano poskrbele za polemike, veliko navijačev ni zadovoljnih z njegovim razmišljanjem. Foto: Reuters

"Mislim, da bi morali klubi še naprej plačevati plače nogometašem v celoti, vsak od nas pa bi nato lahko naredil nekaj z denarjem v dobrodelne namene, kot bi si sam želel. Pomagamo lahko na več načinov," je povedal Kroos v pogovoru za nemški podkast SWR Sport.

Kroosove izjave so v Španiji pričakovano poskrbele za polemike, veliko navijačev ni zadovoljnih z njegovim razmišljanjem.

Real je v sredo zvečer potrdil, da bo igralcem, trenerjem in drugim zaposlenim v članski ekipi znižal letne plače za 10 odstotkov, če se bo sezona nadaljevala, in za 20 odstotkov, če bo sezona odpovedana. Enako velja za košarkarje.

Barcelona in Atletico Madrid sta se pred dnevi odločila za 70-odstotno znižanje plač v času izrednih razmer, vodstvo La lige pa je v petek vseh 42 klubov prve in druge španske lige prosilo, naj sledijo njunemu zgledu.

Sindikat španskih nogometašev (AFE) je v nedeljo temu pozivu nasprotoval. "Preseneča nas, da La liga ni prej predvidela finančnega sklada, s katerim bi zaščitili klube za dva meseca, dokler je prvenstvo prekinjeno. Prvenstvo je preloženo, ne odpovedano. Nogometaši ne bomo dopustili, da nam niso več zagotovljene delavske pravice," so zapisali pri sindikatu po sestanku s kapetani klubov prve in druge lige, med katerimi je bil tudi kapetan Reala Sergio Ramos.