Ivan Rakitić dobiva v Barceloni vse manj priložnosti. Foto: Reuters
Ivan Rakitić dobiva v Barceloni vse manj priložnosti. Foto: Reuters

Hrvat je član Kataloncev vse od leta 2014, a je v tej sezoni igral manj, saj ga je iz postave izrinil Frenkie de Jong. Izmed 27 ligaških tekem Barcelone jih je Rakitić začel deset.

"Razumem položaj, ampak nisem vreča krompirja, s katero počneš kar koli," je za Mundo Deportivo povedal 32-letni Rakitić. "Hočem biti nekje, kjer bi bil zaželen in spoštovan. Če je to tukaj, bom vesel, če pa je to nekje drugje, bi rad sam odločal, kam bom odšel, in ne nekdo drug," dodaja Rakitić.

Član srebrne hrvaške reprezentance iz Rusije 2018 je potrdil, da je zavrnil odhod v Paris SG kot del posla, v katerem bi na Camp Nou prišel Brazilec Neymar.

"Prejšnja sezona je bila najboljša od šestih, ki sem jih preživel, tu in bil sem razočaran, kako so me obravnavali. Bil sem zelo presenečen in tega nisem razumel. Rezultati niso bili najboljši, jaz pa nisem igral, zato sem bil prizadet," je povedal Rakitić, ki mu pogodba poteče leta 2021.

"Imel sem zelo čudno prvo polovico sezone, nisem se počutil najbolje, a kljub vsemu upam, da bom svojo pogodbo lahko oddelal do konca," je sklenil Rakitić.