Luka Modrić ostaja motor igre Reala Madrid. Foto: Reuters
Luka Modrić ostaja motor igre Reala Madrid. Foto: Reuters

Inter je 14. avgusta prejel pismo Fife, v katerem ga je ta obvestila o Realovi tožbi in preiskavi. Milanski klub je dva dni pozneje v pisnem odgovoru zapisal, da ni neposredno stopil v stik z 32-letnim veznim igralcem in da je Realova tožba neutemeljena, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

V pravilniku Fife piše, da se klub ne sme dogovarjati z igralcem, dokler ne obvesti njegovega zdajšnjega kluba, na Santiagu Bernabeuu pa trdijo, da je prejšnji teden Inter Modrićevim zastopnikom poslal ponudbo, v kateri hrvaškemu kapetanu ponuja višjo plačo kot Španci. Svoje ponudbe pa ni naslovil na trikratne zmagovalce Lige prvakov, s katerimi ima Modrić podpisano pogodbo do leta 2020, niti ni madridskega kluba obvestil o svoji nameri.

Inter bo tožil predsednika La lige
Fifa se mora zdaj odločiti, ali bo odprla primer ali ne. V Madridu se jim zdi jasno, da je Inter navezal stik z Modrićem, kar v Milanu zanikajo. V primeru, da bo Fifa Inter spoznala krivega kršenja pravil, Milančani naslednja dva prestopna roka ne bodo smeli pripeljati novih igralcev, poteg tega pa bodo morali plačati denarno kazen.

V petek se je sicer v Italiji končal prestopni rok, Modrić pa bo v nedeljo zaigral za Real v prvem krogu španskega prvenstva proti Getafeju. Če je imel hrvaški vezist z Interjem enostranske pogovore, se lahko zgodi, da štiri mesece ne bi smel igrati uradne tekme.

Medtem je Inter v petek sporočil, da bo tožil predsednika španske lige Javierja Tebasa zaradi njegovih komentarjev glede italijanske ponudbe Modriću. Tebas je rekel, da se mu ponudba Interja zdi sumljiva. Modrić je sicer prejšnji teden z Realom dosegel dogovor, v skladu s katerim bo zaslužil vsaj 11 milijonov evrov letno.