Brazilski šov v Sevilli: Rodrygo je dosegel oba zadetka za Real. Foto: Reuters
Brazilski šov v Sevilli: Rodrygo je dosegel oba zadetka za Real. Foto: Reuters

Če je bilo treba v finalu slovenskega pokala na prvi zadetek čakati več kot 100 minut, je v Sevilli Real povedel že v drugi minuti. Vinicius Junior je prodrl v kazenski prostor in podal Rodrygu, ki je premagal Sergia Herrero. Osasune hiter zaostanek ni iztiril, pet minut pozneje je moral Courtois dvakrat posredovati, ko je streljal Abde, pa je bil belgijski vratar že premagan, a je pravočasno počistil Dani Carvajal. Omeniti velja tudi vratnico Realovega branilca Davida Alabe iz prostega strela.

V drugem polčasu je Osasuni uspelo izenačiti v 58. minuti, po podaji Abdeja je zadel Lucas Torro. A Real je kmalu spet povedel in odločil tekmo, tudi tokrat je zadel Rodrygo.

To je 20. domača pokalna lovorika za madridsko ekipo, prva po letu 2014, kar je lepa popotnica pred tekmama polfinala Lige prvakov proti Manchester Cityju.

Španski kraljevi pokal, finale, Sevilla:
REAL MADRID - Osasuna 2:1 (1:0)
Rodrygo 2., 70.; Torro 58.

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Eder Militao, Alaba, Camavinga, Fede Valverde, Tchouameni (69./Rüdiger), Kroos (82./Modrić), Rodrygo (89./Asensio), Benzema, Vinicius
Junior.

Osasuna: Herrera, Moncayola, Aridane, David Garcia, Juan Cruz, Torro (86./Ibanez), Moi Gomez (86./Kike Garcia), Ruben Pena (75./Ruben Garcia), Aimar, Abde (75./Kike Barja), Budimir (70./Chimy Avila).

Sodnik: Jose Maria Sanchez Martinez

Real osvojil kraljevi pokal