Diego Simeone je klub Jana Oblaka vodil na 642 tekmah, kar je rekord Atletica. Foto: EPA
Diego Simeone je klub Jana Oblaka vodil na 642 tekmah, kar je rekord Atletica. Foto: EPA

53-letni El Cholo, ki je kot nogometaš pet let nosil dres Atletica, je sicer že večkrat napovedal, da se bo poslovil od klopi madridskega velikana, toda zdaj je še podaljšal sodelovanje z velikanom iz španske prestolnice. Pod njegovo taktirko je klub osvojil osem lovorik. Dvakrat je postal španski prvak, dvakrat pa je slavil v Evropski ligi. Dvakrat ga je popeljal tudi v finale Lige prvakov, kjer pa je obakrat slavil mestni tekmec Real.

Tudi Kepa mora na prisilni počitek

Dres Reala bo Kepa Arrizabalaga nosil letošnjo sezono, ki je za Thibauta Courtoisa praktično izgubljena. Foto: EPA
Dres Reala bo Kepa Arrizabalaga nosil letošnjo sezono, ki je za Thibauta Courtoisa praktično izgubljena. Foto: EPA

Potem ko si je koleno tik pred začetkom sezone huje poškodoval vratar Real Madrida Thibaut Courtois, je zdaj kraljevi klub nekaj časa ostal tudi brez njegove menjave Kepe Arrizabalage. 29-letni Bask je v španski prestolnici posojen s strani Chelseaja. Kepa je na ogrevanju na srečanju Lige prvakov proti Bragi začutil bolečino v mišici. Zdravniški pregled je pokazal manjšo raztrganino, zaradi katere naj bi bil odsoten približno tri tedne. V petek ga čaka še magnetna resonanca, po njej pa bo natančneje znano, koliko časa bo trajalo okrevanje.

Namesto Kepe bo zdaj med vratnicama Ukrajinec Andrij Lunin. V soboto bo vrsta Carla Ancelottija v 13. krogu La lige gostila Valencio. Trenutno v španskem prvenstvu zaseda drugo mesto. Dve točki ima zaostanka za presenečenjem sezone Girono, dve pa prednosti pred Barcelono. Arrizabalaga bo izpustil tudi tekmi španske reprezentance v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo proti Cipru in Gruziji.

Valverde podaljšal do junija 2029

Real Madrid je medtem podaljšal pogodbo s Fedejem Valverdejem. 25-letni urugvajski vezist je v klub prišel leta 2016, šest let pa igra za prvo ekipo. Do zdaj je v belem dresu odigral 220 tekem, dosegel 19 golov in osvojil devet lovorik. Nova pogodba ga s španskim velikanom veže do 30. junija 2029. Pred kratkim so Madridčani že podaljšali pogodbe z Viniciusom Juniorjem, Rodrygom Goesom in Eduardom Camavingo. Podrobnosti pogodbe Real ni razkril, a naj bi bila odkupna klavzula podobna omenjenim trem podpisom, torej milijarda evrov.