Luis Suarez se je Barceloni iz Liverpoola pridružil poleti 2014. Za katalonski klub je do zdaj v vseh tekmovanjih na 270 tekmah zadel 191 golov. Foto: Reuters
Luis Suarez se je Barceloni iz Liverpoola pridružil poleti 2014. Za katalonski klub je do zdaj v vseh tekmovanjih na 270 tekmah zadel 191 golov. Foto: Reuters

Urugvajski zvezdnik si je v polfinalu španskega superpokala v Savdski Arabiji na obračunu z madridskim Atleticom poškodoval zunanji meniskus desnega kolena.

Tekmo je sicer odigral v celoti, v nedeljo pa je španski kirurg Ramon Cugat že opravil operativni poseg. Zdaj 32-letnika iz Salta čaka dolgotrajno okrevanje.

V letošnji sezoni je Suarez na 23 tekmah za Barcelono dosegel 14 zadetkov. Obenem je letos s sedmimi podajami tudi najboljši podajalec najelitnejšega španskega nogometnega prvenstva.

Valverde ne uživa več popolne podpore
V Barceloni v zadnjih dneh duhove buri morebitna trenerska menjava, saj je javna skrivnost, da Ernesto Valverde ne uživa več popolne podpore vodstva katalonskega velikana, predvsem pa ne navijačev. Pika na i je bil četrtkov poraz v španskem superpokalu (od letos se igra v povsem novem formatu), ko je Atletico iz Madrida še deset minut pred koncem izgubljal z 2:1, nato pa je z dvema goloma zapečatil usodo Kataloncev v tem tekmovanju. Zdi pa se tudi, da v Barceloni nikoli niso zares Valverdeju oprostili porazov proti Romi v četrtfinalu leta 2018 in Liverpoolu v polfinalu Lige prvakov leta 2019, ko je imela Barca po prvih tekmah veliko rezultatsko prednost. Poleg tega se Valverdeju očita prevelika taktična osredotočenost, igra pa ne zadovoljuje meril navijačev, ki si želijo napadalno in všečno Barcelono, ki bila najmočnejša na sredini in v napadu.

Xavi (za zdaj) rekel ne
Resni pogovori so te dni potekali s Xavijem, nepogrešljivim igralcem sredine v obdobju največjih uspehov katalonskega velikana v letih 2009–2012 pod vodstvom Pepa Guardiole in znamenite tiki-take. Pogovore sta vodila športni direktor Barcelone Eric Abidal in izvršni direktor Oscar Grau, ki pa Xavija nista prepričala o takojšnjem odhodu iz Al Sada, kluba, ki ga je prevzel leta 2019 in ga pred nekaj dnevi popeljal do finala katarskega pokala. Za zdaj kaže, da Valverde ostaja do konca sezone (in nič dlje), Xaviju pa so pustili odprte vse možnosti za njegov prihod na trenersko mesto ob koncu sezone 2019/2020.