Josep Maria Bartomeu se je znašel v priporu. Foto: EPA
Josep Maria Bartomeu se je znašel v priporu. Foto: EPA

Policija je za AFP potrdila, da na sedežu kluba poteka racija in da je pridržala nekaj oseb, a ni navedla podrobnosti. Tudi klub je potrdil, da je na njihovem stadionu finančna policija.

Španski mediji poročajo, da je policijska operacija povezana z lansko afero, v katerih so bili uradniki kluba obtoženi, da so sprožili kampanjo blatenja proti zdajšnjim in nekdanjim igralcem, ki so bili kritični do kluba in takratnega predsednika Bartomeua. Najeli naj bi tudi podjetje za družbena omrežja, da jih javno diskreditira.

Pri tem pa naj bi šlo tudi za dvomljive finančne posle, na kar je v radijskem pogovoru aprila lani namignil tudi nekdanji podpredsednik kluba Emili Rousaud. Plačilo milijon evrov podjetju naj bi namreč močno preseglo vrednost storitve.

Bartomeu in upravni odbor sta odstopila lani. Temu je botrovala omenjena afera, napoved odhoda Lionela Messija, dolgovi, ki so se povečali zaradi pandemije koronavirusa, pa tudi slabi rezultati na zelenici.

Policijska akcija je bila le teden pred predsedniškimi volitvami v klubu. 20.000 članov Barcelone je že glasovalo po pošti. V igri za predsednika so Victor Font, Joan Laporta in Toni Freia.