Neodločni sodnik Francisco Jose Hernandez Maeso je večkrat razjezil goste iz Almerie, ki so bili na pragu senzacije, ostali pa brez točk. Foto: EPA
Neodločni sodnik Francisco Jose Hernandez Maeso je večkrat razjezil goste iz Almerie, ki so bili na pragu senzacije, ostali pa brez točk. Foto: EPA

Tekmo 21. kroga na stadionu Santiago Bernabeu je sodil Francisco Jose Hernandez Maeso, vse ključne odločitve pa je sprejel videosodnik Alejandro Hernandez Hernandez.

V prvem polčasu so bili varovanci Carla Ancelottija popolnoma razglašeni. Proti zadnjeuvrščeni ekipi španskega prvenstva, ki še nima zmage, so zaostajali z 0:2 in s tribun stadiona Santiago Bernabeu so se usuli žvižgi.

Sorodna novica Carvajal v 99. minuti preprečil senzacijo v Madridu, Barca izvlekla zmago pri Betisu

V 57. minuti je Antonio Rüdiger skušal podaljšati žogo z glavo, a je zadel branilca Kaikyja v roko. Oglasil se je videosodnik Hernandez Hernandez in Real je znižal z bele točke, natančen je bil Jude Bellingham.

Deset minut zatem so se gostje pritoževali, da je Vinicius Junior izenačil z roko. Videosodnik si je ogledal posnetek in zadetek za 2:2 je obveljal.

Trener Almerie Gaizka Garitano je izgubil živce. V 97. minuti je prejel drugi rumeni karton in na tribuni videl zmagoviti zadetek Danija Carvajala v 99. minuti.

Xavi je bil znova jezen na sodnike. Foto: EPA
Xavi je bil znova jezen na sodnike. Foto: EPA

Xavi: Če bi povedal, kaj si mislim, bi bil kaznovan
Po koncu tekme med Betisom in Barcelono se je oglasil tudi trener Barcelone Xavi Hernandez, ki je bil brez dlake na jeziku.

"Vse sem videl. Podpišem se pod besede trenerja Almerie Gaizke Garitana. Če bi povedal, kaj si mislim, bi bil kaznovan. Ves svet vidi, kaj se dogaja. Že po tekmi proti Getafeju sem dejal, da se v našem prvenstvu dogajajo stvari, ki niso normalne. Ne moremo vplivati nanje, vendar vsi vidijo, kaj počnejo. Spomnim se sporne enajstmetrovke v Getafeju, gola Joaa Felixa proti Granadi. O tem nihče več ne govori. Če se to ne bi zgodilo, bi imeli šest točk več. To niso izgovori, ampak dejstva. Ob takšnem sojenju je zelo težko ubraniti naslov prvaka," je povedal nekdanji izjemni vezist.

Barcelona po 21. krogu zaostaja za vodilno Girono osem točk, za madridskim realom pa zaostaja sedem točk.