Barcelona letos ne bo osvojila nobene lovorike, a Xavi in vodstvo kluba sta se pogovorila in legendarni igralec kluba ostaja trener. Foto: AP
Barcelona letos ne bo osvojila nobene lovorike, a Xavi in vodstvo kluba sta se pogovorila in legendarni igralec kluba ostaja trener. Foto: AP

"Xavi zaupa našemu projektu. Skupaj lahko naredimo velike stvari. Vsi vemo, da moramo osvajati lovorike. Pri tem zaupamo Xaviju, ki je pravi človek Barce. Bo del nove Barcelone na novem Camp Nouu," je podpredsednik Barcelone Rafa Yuste za katalonske medije potrdil, da bo Xavi ostal trener tudi v novi sezoni.

Lani jeseni je nekdanji legendarni vezist Kataloncev podpisal podaljšanje pogodbe do leta 2025, nato pa je letos januarja sporočil, da se bo poleti umaknil s trenerske klopi, ker je naveličan pritiska in kritik neizprosnih navijačev. Ko se je zadnje tedne forma Barcelonine ekipe dvignila, so se pojavila namigovanja, da se bodo načrti spremenili.

Usodna poraza, a trener ostaja

Kljub bolečemu izpadu v četrtfinalu Lige prvakov po domačem porazu s PSG-jem (1:4) pred tednom dni in nato še po nedeljskem porazu na velikem derbiju pri Realu iz Madrida (2:3) je vodstvo Barce vztrajalo pri prepričevanju trenerja.

Po zadnjem sestanku s predsednikom kluba Joanom Laporto in športnim direktorjem Decom si je Xavi dokončno premislil in ostaja trener blaugrane v skladu z veljavno pogodbo.

Barcelona, ki se je v zadnjih sezonah spopadala s finančnimi težavami, je Xavija imenovala za vodjo stroke novembra 2021. Katalonskega velikana je popeljal do naslova prvaka v prejšnji sezoni, letos pa se klubu obeta drugo mesto.