Navijač je med tekmo pritekel na igrišče in objel Messija. Foto: Reuters
Navijač je med tekmo pritekel na igrišče in objel Messija. Foto: Reuters

Medtem so petkratni prvaki Brazilci doživeli prvi poraz, potem ko so na stadionu Centenerio v Montevideu z 0:2 izgubili proti Urugvajcem.

V južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2026, ki bo v ZDA, Kanadi in Mehiki, blestijo Argentinci, ki imajo edini popoln izplen. Po zmagah nad Ekvadorjem (1:0), Bolivijo (3:0) in Paragvajem (1:0) so sinjemodri z 2:0 premagali še Peru in imajo po štirih krogih maksimalnih 12 točk.

Prepovedani položaj preprečil hat-trick
Oba zadetka za četo Lionela Scalonija je dosegel Lionel Messi (32., 42.), ki je bil uspešen še v 58. minuti, vendar so sodniki ugotovili, da je bil v prepovedanem položaju. "Mislim, da je ta ekipa impresivna, saj ves čas raste. Imamo odlične igralce, imamo zelo poseben slog igre, ki nas krasi. Upajmo, da bomo nadaljevali po tej poti," je po tekmi dejal argentinski kapetan.

Urugvaj ugnal Brazilijo po 22 letih
Drugače od Argentincev so njihovi največji tekmeci Brazilci doživeli prvi poraz. Urugvajci so na polnem stadionu Centenerio v Montevideu zmagali z 2:0 in prvič po 22 letih v medsebojnih obračunih premagali Brazilce. Junak tekme je bil napadalec Liverpoola Darwin Nunez, ki je dosegel gol in podajo.

Neymar. Foto: Reuters
Neymar. Foto: Reuters

Neymar si je strgal križno vez in meniskus
Še večji udarec za selecao pa je poškodba prvega zvezdnika Neymarja, ki se je poškodoval tik pred koncem prvega polčasa po dvoboju z Nicolasom de la Cruzom. Brazilski mojster, ki se je to poletje preselil v savdski Al Hilal, si je poškodoval koleno in so ga v solzah z igrišča odnesli na nosilih.

Strgal si je križno vez in meniskus, zaradi česar ga čaka operacija in dolgotrajno okrevanje. Predvidoma bo moral izpustiti celotno sezono 2023/24, saj je čas okrevanja ob tovrstnih poškodbah najmanj pol leta.

Brazilija je tekmo končala brez strela na gol.

Venezuela "razbila" Čile
Na tekmi med Ekvadorjem in Kolumbijo ni bilo zadetkov, največjo priložnost pa so imeli gostje v 61. minuti, ko Luis Diaz ni izkoristil enajstmetrovke.

Venezuela je nadaljevala dobre igre in premagala Čile s 3:0. Po zmagoslavju proti Paragvaju in zgodovinskem remiju v Braziliji so zdaj Venezuelci "razbili" Čilence z odlično predstavo Yefersona Sotelda, ki je dosegel gol in dve podaji.

Paragvaj je v Asuncionu premagal Bolivijo z 1:0 in dosegel prvo zmago v teh kvalifikacijah, odločilni gol pa je v 69. minuti po lepi akciji dosegel Antonio Sanabri.

Na lestvici vodi Argentina z 12 točkami, Urugvaj, Brazilija in Venezuela pa imajo po sedem točk.

V muzeju Fife v Zürichu tudi Scalonijevi zapiski s SP-ja v Katarju