Messi je takole dosegel že 104. reprezentančni gol. Foto: Reuters
Messi je takole dosegel že 104. reprezentančni gol. Foto: Reuters

Z minimalno zmago je kvalifikacije začela tudi Kolumbija, ki je prav tako z 1:0 ugnala Venezuelo, Peru pa je z igralcem manj na gostovanju pri Paragvaju izvlekel točko (0:0).

Lionel Messi, ki je Argentino decembra v Katarju popeljal do naslova prvakov, še ni potrdil, ali bo za reprezentanco igral vse do leta 2026, a je kljub temu še enkrat pokazal, zakaj je tako pomemben član zasedbe Lionela Scalonija.

Argentinci so se dolgo mučili z Ekvadorci, preden je končni izid postavil Messi. Ta se je zdaj izenačil z nekdanjim soigralcem pri Barceloni, Urugvajcem Luisom Suarezom, kot najboljši strelec južnoameriških kvalifikacij z 29 goli.

Na vsaki tekmi je treba dati vse od sebe
"Pokazali so, da imajo zelo dobre igralce, da so fizično močni in da jim je jasno, kaj počnejo. Zavedamo se, da moramo na vsaki tekmi dati sto odstotkov od sebe. Pokazali smo, da ta ekipa ne bo popustila, kar je nekaj zgodovinskega in izjemnega," je po tekmi dejal Messi.

Razširitev svetovnega prvenstva na 48 ekip je sicer za Južno Ameriko sprostila dve dodatni mesti za nastop na prvenstvu. Šest ekip se bo tako neposredno uvrstilo na zaključni turnir, sedma pa bo šla v dodatne kvalifikacije.

V noči na soboto bosta na sporedu še tekmi Brazilija – Bolivija in Urugvaj – Čile.