Paul Pogba je 15. julija 2018 poziral s prestižnim pokalom za naslov svetovnega prvaka na stadionu Lužniki v Moskvi. V finalu proti Hrvatom je prikazal imenitno predstavo. Foto: EPA
Paul Pogba je 15. julija 2018 poziral s prestižnim pokalom za naslov svetovnega prvaka na stadionu Lužniki v Moskvi. V finalu proti Hrvatom je prikazal imenitno predstavo. Foto: EPA

Vezist Juventusa si je poškodoval meniskus na pripravah in v tej sezoni še ni zaigral za staro damo, ki ji ne gre po načrtih. Zadnjo uradno tekmo je odigral za Manchester United aprila. Za izbrano vrsto je zadnjič igral marca na prijateljski tekmi proti Južni Afriki (5:0).

Pogba je s francosko izbrano vrsto postal svetovni prvak pred dobrimi štirimi leti v Rusiji. V finalu, ki ga je Francija proti Hrvaški dobila s 4:2, je dosegel tudi zadetek za 3:1.

"Po včerajšnjih in današnjih zdravniških pregledih v Torinu in Pittsburghu moram sporočiti, da Pogba potrebuje več časa za okrevanje. Zaradi tega se še nekaj časa ne bo pridružil treningom Juventusa in ne bo nastopil za Francijo na svetovnem prvenstvu," je v izjavi zapisala njegova agentka Rafaela Pimenta.

Pogba je imel zelo veliko težav s poškodbami. Med letoma 2016 in 2022 je pri Manchester Unitedu moral izpustiti več kot 100 tekem.

Veliko skrbi za selektorja Deschampsa
Selektor Didier Deschamps bo imel velike težave. Tudi N'Golo Kante še ni pripravljen, vprašljiv je še Raphael Varane.

Svetovno prvenstvo se bo v Katarju začelo 20. novembra, dva dneva zatem se bodo Francozi srečali z Avstralijo, v skupini D sta še Danska in Tunizija.


Skupina D, 1. krog, torek, 22. novembra, ob 14.00:
DANSKA – TUNIZIJA
Ob 20.00:
FRANCIJA – AVSTRALIJA

2. krog, sobota, 26. novembra, ob 11.00:
TUNIZIJA – AVSTRALIJA
Ob 17.00:
FRANCIJA – DANSKA

3. krog, sreda, 30. novembra, ob 16.00:
TUNIZIJA – FRANCIJA
AVSTRALIJA – DANSKA