Tekmovanje bo gostil tudi New York. Foto: Reuters
Tekmovanje bo gostil tudi New York. Foto: Reuters

Prvič bo na največjem nogometnem turnirju na svetu sodelovalo kar 48 reprezentanc, je poudaril predsednik Fife Gianni Infantino. Na prvenstvu konec tega leta je v Katarju nastopilo 32 reprezentanc.

Izbran je bil tudi Monterrey. Foto: Reuters
Izbran je bil tudi Monterrey. Foto: Reuters

Naslednje prvenstvo čez štiri leta bo potekalo v 11 mestih v ZDA, to so Atlanta, Boston, Dallas, Kansas City, Los Angeles, Miami, Houston, New York/New Jersey, Philadelphia, San Francisco in Seattle. Tekme v Kanadi bodo v Torontu in Vancouvru, v Mehiki pa v Guadalajari, Ciudadu de Mexicu in Monterreyu.

Na zadnjem situ so tako ostali Cincinnati, Denver, Edmonton, Nashville, Orlando in Washington/Baltimore.

Pričakujejo ogromno navijačev
"Dolga pot je bila prehojena do izbora teh 16 mest. To je zgodovinski dan tako za omenjena mesta, vse tri nogometne zveze in Fifo. Veselimo se sodelovanja, že zdaj pa lahko opozorim ZDA, Kanado in Mehiko, da lahko pričakujejo izjemno veliko navijačev," je poudaril Infantino.

Severna Amerika bo mundial gostila prvič po 32 letih. Na prvenstvu v ZDA leta 1994 je zmagala Brazilija, Mehika pa je bila prirediteljica leta 1970 in 1986, ko sta naslova osvojili Brazilija in Argentina. Kanada zaključnega turnirja za nogometaše še ni pripravila, tam pa je bilo SP nogometašic leta 2015.

"Prvenstvo leta 2026 bo največje doslej, ni ga mogoče primerjati s prejšnjimi. Mislim, da se države gostiteljice tega še ne zavedajo. V tem delu sveta vodite v številnih pogledih na svetu, tudi v športu. Nogomet pa ni tisti, ki je na prvem mestu. Še ni," je dodal Infantino.