Igorja Bišćana je premamila mikavnejša ponudba Rijeke, saj je Anorthosis v ponedeljek zaprosil za odlog pri prihodu, kar mu je vodstvo ciprskega kluba zavrnilo, s čimer so tudi razdrli predpogodbo. Foto: www.alesfevzer.com
Igorja Bišćana je premamila mikavnejša ponudba Rijeke, saj je Anorthosis v ponedeljek zaprosil za odlog pri prihodu, kar mu je vodstvo ciprskega kluba zavrnilo, s čimer so tudi razdrli predpogodbo. Foto: www.alesfevzer.com
Matjaž Kek se je po nepreklicni odstopni izjavi, ki jo je podal v živo na televiziji po sobotnem porazu Rijeke, zavil v molk in ne odgovarja na novinarske klice. Hrvate zanima, zakaj je odšel kljub plebiscitarni podpori reške in hrvaške javnosti, slovenske pa, če bi bil pripravljen prevzeti reprezentanco Slovenije. Foto: Sandi Fišer

z Olimpijo državni in pokalni prvak Slovenije bo v sredo uradno postal naslednik Matjaža Keka na klopi Rijeke.

Reški časopis Novi list poroča, da so jim v reškem nogometnem klubu potrdili novico, da bo Igor Bišćan res nasledil Keka v vlogi glavnega trenerja hrvaškega prvoligaša. Uradno bo NK Rijeka novega trenerja javnosti predstavila v sredo, Bišćan pa bo tako na svojevrsten način nadaljeval slovensko tradicijo v Kvarnerju, saj prihaja z dvojno slovensko krono.

Matjaž Kek je v soboto po rekordnih petih letih in pol nepreklicno odstopil z mesta trenerja Rijeke. Tokrat ni bil samo ponujen odstop, temveč je nekdanji selektor Slovenije dal jasno vedeti, da nima več prave rešitve in je najboljše, da zapusti klub in mesto, kjer je postal legenda, ko je poskrbel za zgodovinski prvi naslov državnega prvaka 2017.

Tudor predrag, Bišćan odpovedal polet na Ciper
Na Reki so hitro začeli iskati novega trenerja, in če je v ponedeljek delovalo, da bodo podpisali Igorja Tudorja, se je izkazalo, da so finančne zahteve previsoke. Čez noč se je pojavilo novo ime in Index ter reški Novi list sta v torek zjutraj zatrdila, da bo novi trener postal Igor Bišćan.

40-letni Zagrebčan je sicer komaj v petek sklenil dogovor z Anorthosisom, a podpisana je bila zgolj predpogodba. Bišćan je namreč prestavil ponedeljkov prihod na Ciper in je zaprosil vodstvo kluba za odlog, ki pa so ga zavrnili in se začeli pogovarjati z drugimi kandidati.

"Vodstvo kluba je bilo obveščeno, da je prišlo do resne družinske zadeve, zaradi česar g. Bišćan ni mogel priti na Ciper. Zaprosil je za prestavitev predvidenega prihoda v klub, česar na žalost nismo mogli sprejeti," so za ciprski dnevnik Politis izjavili pri Anorthosisu.

Z Mandarićem ni našel skupnega jezika
Bišćan, nekdanji igralec Liverpoola in Panathinaikosa ter dolgoletni reprezentant Hrvaške, je mlad trener, ki pa žanje uspehe. V krstni sezoni je z malim Rudešem osvojil hrvaško drugo ligo, lani je prišel reševat stvari v Olimpijo in jo popeljal do dvojne krone. Kljub velikemu uspehu zmajev ni bila skrivnost, da so odnosi s predsednikom Olimpije Milanom Mandarićem napeti oz. vsaj močno nelagodni.

Po več pogovorih je junija Bišćan postal nekdanji trener Olimpije in vse do začetka oktobra prost trener, zdaj pa je podpisal (pred)pogodbo na Cipru, hkrati pa ga v domovino vabi Rijeka. Rijeka je po 10 krogih hrvaškega prvenstva le na 5. mestu, potem ko je že šest tekem brez zmage.