Matjaž Kek je Rijeko vodil več kot pet let in pol. Foto: Sandi Fišer
Matjaž Kek je Rijeko vodil več kot pet let in pol. Foto: Sandi Fišer
Matjaž Kek ni več trener Rijeke

nogometaši Rijeke še na šesti zaporedni tekmi hrvaškega prvenstva ostali brez zmage, je Matjaž Kek nepreklicno odstopil z mesta glavnega trenerja.

V 10. krogu državnega prvenstva je Rijeka z 2:1 klonila na gostovanju pri lanskem prvaku druge lige, Gorici, ki je s tem Kekovo vrsto tudi prehitela na lestvici. Rečani so zdaj s tremi zmagami, petimi remiji in dvema porazoma šele peti. Za vodilnim Dinamom, ki ima tekmo manj, zaostajajo sedem točk.

Takoj po tekmi je Kek, ki je sicer lani podaljšal pogodbo do leta 2020, nepreklicno odstopil: "Nima smisla veliko analizirati. Slišal sem se s predsednikom Damirjem Miškovićem in od tega trenutka nisem več trener Rijeke. To je najina skupna odločitev. Jaz sem najbolj odgovoren za rezultat in v tem trenutku je treba nekaj menjati. Rijeka ostaja moj klub, hvala vsem, a jaz odhajam."

Pod Kekovim vodstvom prvič hrvaški prvak
57-letni slovenski strokovnjak je Rijeko vodil od februarja 2013. V sezoni 2016/17 jo je popeljal do zgodovinskega dvojčka, ko je klub z Reke prvič postal hrvaški prvak, sanjski sezoni pa je dodal še zmago v pokalu. Hrvaški pokal je Rijeka pod Kekovo taktirko osvojila tudi v sezoni 2013/14. Dvakrat jo je popeljal v skupinski del Evropske lige. V petih letih je z Rijeko ob nepozabnem naslovu še štirikrat postal hrvaški podprvak.

Pred prihodom na Reko je Kek vodil savdski Al Ittihad, v domovini pa Maribor. Štiri leta je bil tudi selektor Slovenije in reprezentanco leta 2010 popeljal na svetovno prvenstvo v Južni Afriki. Kot igralec je največji pečat pustil v vijoličastem dresu, v katerem je skupaj igral devet let, sedem sezon pa je bil član avstrijskega GAK-a.

Matjaž Kek ni več trener Rijeke