Španci so bili pretrd oreh, toda odločilni tekmi za Slovence šele prihajata. Foto: www.alesfevzer.com
Španci so bili pretrd oreh, toda odločilni tekmi za Slovence šele prihajata. Foto: www.alesfevzer.com

Selektor Mile Aćimović je dejal, da so njegovi varovanci na sredini tekmi v Ljudskem vrtu porabili ogromno energije, tako da so zadnja dva dneva veliko časa namenili regeneraciji.
"Verjamem, da smo se spočili pred novo in izjemno pomembno nogometno bitko. Moji varovanci se zavedajo pomembnosti tekme in kaj nam lahko prinese, a najbolj pomembno je, da pred njo vsi razmišljajo pozitivno," je dejal Ačimović.

Aćimović meni, da je Slovenija tehnično bolje podkovana kot Češka

"Češko smo temeljito analizirali. Gre za izjemno kakovostno reprezentanco, ki igra zelo disciplinirano in trdo. V njeni igri ni veliko tveganja, ob tem je močna v prekinitvah in izjemno nevarna pri tako imenovanih odbitih žogah. Temu bomo na sobotni tekmi v Celju morali posvetiti veliko pozornosti," je dodal selektor mlade izbrane vrste.

"Mi smo ekipa, ki je tehnično bolj podkovana od Češke. Od prve do zadnje minute moramo igrati osredotočeno in tekmecu vsiliti naš slog igre. Upam, da bo žoga več časa v naši posesti, v vsakem primeru nas čaka povsem drugačna tekma od prve proti Španiji. Na naši uvodni tekmi je bilo kljub visokemu porazu tudi veliko pozitivnih stvari, ki jih bomo v soboto skušali nadgraditi," je dejal Ačimović.

"Pričakujem izjemno težko in zahtevno tekmo, na njej ne bo veliko golov, odločale bodo podrobnosti," je pred tekmo s Čehi dejal vezist Aljoša Matko. Ob tem je odločno dodal: "Obračun proti Čehom je velika priložnost za moj rod in skupaj s soigralci bomo naredili vse, da na tej tekmi zmagamo."

Slovenija se bo v torek v Mariboru pomerila še z Italijo. V drugi del tekmovanja, ki bo na sporedu med 31. majem in 6. junijem, se bosta prebili najboljši izbrani vrsti iz skupine B.

Skupina B
1. krog
Maribor:
SLOVENIJA - ŠPANIJA 0:3 (0:0)
Puado 53., Villar 54., Miranda 89.

Celje:
ČEŠKA - ITALIJA 1:1 (0:1)
Maggiore 75./ag; Scamacca 31.
RK: Tonali 84., Marchizza 94./oba ITA

Sobota, 27. marec, ob 18.00 (Celje):
SLOVENIJA - ČEŠKA (prenos na TV SLO 2 in MMC-ju)
Ob 21.00 (Maribor):
ŠPANIJA - ITALIJA (prenos na TV SLO 2 in MMC-ju)

Torek, 30. marec, ob 18.00 (Maribor):
SLOVENIJA - ITALIJA
Ob 21.00 (Celje):
ŠPANIJA - ČEŠKA