Dan Ndoye je zadel za Švico. Foto: www.alesfevzer.com
Dan Ndoye je zadel za Švico. Foto: www.alesfevzer.com
Švica ugnala Anglijo za prve tri točke na EP-ju do 21 let
Sorodna novica Španci razblinili slovenske sanje v slabih dveh minutah

Angleži so eni od favoritov prvenstva, a na prvem obračunu se niso izkazali. Imeli so sicer terensko premoč, 66 odstotkov igralnega časa žogo v svojih nogah, a to jim ni pomagalo. Švicarji so bili nevarnejši in bi lahko zmagali tudi z večjo razliko.

Tekma se je že začela s premočjo Angležev, ki so sicer imeli več nevarnih akcij, a manj lepih priložnosti. V okvir gola ni šel niti en njihov strel, od Švicarjev pa le eden.

Podoben razplet je imel tudi drugi del, le z razliko, da je vendarle padel gol. Švicarji so ga dosegli v 78. minuti, dosegel ga je Dan Ndoye, nogometaš francoskega prvoligaša Nice.

Nogometaši Portugalske so premagali Hrvaško z 1:0. Edini gol na tekmi je v 68. minuti po napaki v hrvaški obrambi dosegel nogometaš Porta, Fabio Vieira. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Portugalske so premagali Hrvaško z 1:0. Edini gol na tekmi je v 68. minuti po napaki v hrvaški obrambi dosegel nogometaš Porta, Fabio Vieira. Foto: www.alesfevzer.com

Vieira v polno za Portugalsko
Na drugi tekmi dneva v Kopru med Portugalsko in Hrvaško je bil prvi polčas precej živahen, obe ekipi sta si priigrali kar nekaj priložnosti za zadetek, a sta bili neuspešni. Bližje zadetku je bila Portugalska, imela je tudi 65-odstotno posest žoge, ko je v 38. minuti Vitinha podal žogo do Gedsona Fernandesa, ta je dobro preigral Bartola Franjića, a nato zadel le zunanji del mreže. Poleg tega so Portugalci zadeli tudi vratnico, ko je meril Diogo Queiros. Zato pa se je na hrvaški strani večkrat izkazal vratar Adrian Šemper. A tudi Hrvaška ni bila brez priložnosti.

V drugem polčasu sta oba selektorja opravila nekaj menjav. Te so se bolj obrestovale Ruiju Jorgeju kot Igorju Biščanu, saj je Fabio Vieira vstopil v igro v 64. minuti, štiri minute pozneje pa po podaji Danija Carvalha zadel od blizu za vodstvo z 1:0. Vieira tako nadaljuje dobre predstave iz kvalifikacij, ko je na šestih tekmah zadel pet golov.

Vieira povedel Portugalsko v vodstvo

Tako kot Angležem je spodrsnilo tudi Francozom, še eni izmed favoriziranih reprezentanc prvenstva. Premagala jih je Danska (0:1).

EP v nogometu do 21 let

SKUPINA D, 1. krog

ANGLIJA – ŠVICA 0:1 (0:0)
Ndoye 78.

Nogomet - UEFA evropsko prvenstvo do 21 let: Anglija : Švica, posnetek iz Kopra

PORTUGALSKA – HRVAŠKA 1:0 (0:0)
Vieira 68.

Nogomet - UEFA evropsko prvenstvo do 21 let: Portugalska : Hrvaška, prenos iz Kopra

SKUPINA C, 1. krog:
RUSIJA – ISLANDIJA 4:1 (3:0)
Čalov 31./11-m, Tiknicjan 42., Zaharjan 45., Makarov 53.; Gudjohnsen 59.

FRANCIJA – DANSKA 0:1 (0:0)
Dreyer 75.