Mlade Hrvate vodi nekdanji trener Olimpije Igor Bišćan. Foto: www.alesfevzer.com
Mlade Hrvate vodi nekdanji trener Olimpije Igor Bišćan. Foto: www.alesfevzer.com

Dogajanje v skupini D se je začelo s tekmo v Kopru. Švicarji so že v prvi minuti skorajda šokirali Hrvate, ko je lepo preigravanje in podajo Andija Zeqirija za malenkost mimo vratnice poslal Petar Pušić.

V osmi minuti so Hrvati po veliki napaki švicarskega vratarja, ki je najprej slabo izbil žogo, potem pa mu je ob strelu Luke Ivanušca še spodrsnilo, povedli.

Po vrnitvi na zelenico so Hrvati hitro dosegli dva gola. Najprej je Nikola Moro v 61. minuti izkoristil enajstmetrovko po prekršku nad Kristijanom Bistrovićem, v 64. minuti pa je nekdanji napadalec Celja Dario Vizinger sijajno zaključil za 3:0.

Zadetki s tekme Hrvaška - Švica
Sorodna novica Avtogol pet minut pred koncem vzel zmago Sloveniji

Isti igralec je v 79. minuti v kazenskem prostoru igral z roko in Švicarjem ponudil kanček upanja. Enajstmetrovko je izvedel rezervist Kastriot Imeri. V 89. minuti so Švicarji še dodatno zagnali paniko v vrste Hrvatov po avtogolu Sandra Kulenovića, ki je na igrišče vstopil štiri minute prej.

Toda Hrvati so v šestih minutah sodnikovega dodatka zaradi odlične obrambe Kotarskega ubranili vodstvo in vknjižili tri točke.

Portugalska je Angleže premagala z 2:0. Foto: www.alesfevzer.com
Portugalska je Angleže premagala z 2:0. Foto: www.alesfevzer.com

Portugalci premagali blede Angleže
Na večerni tekmi Portugalska – Anglija je pritisk Portugalcev obrodil sadove v 64. minuti. Lepo podajo Poteja je z natančnim zaključkom v zadetek pretvoril Dani Carvalho. Angleži so si deset minut zatem še dodatno skopali jamo, potem ko je Marc Guehi pohodil Goncala Ramosa, ki je le minuto pred tem stopil na zelenico. Z bele pike je bil natančen Trincao.

Dvoboj severnjakov Dancem
Nedeljsko dogajanje na EP-ju je odprla tekma v Györu. Dvoboj severnjakov v skupini C je pričakovano dobila Danska (0:2). S tem so blizu napredovanju v izločilne boje.

Danci so dokazali, da imajo na Madžarskem zelo močno ekipo. Od samega začetka niso pustili dihati Islandcem, do vodstva pa so prišli že v peti minuti, ko je bil z desne strani zelo natančen Gustav Isaksen. Velika napaka islandske obrambe je bila v 18. minuti vzrok za drugi zadetek, pod katerega se je podpisal branilec Mads Bech Sorensen. Islandci so imeli priložnost, da se po hitro dosojeni enajstmetrovki vrnejo v dvoboj, a je strel Sveinna Arona Gudjohnsena, sicer sina Eidurja Gudjohnsena, ustavil Oliver Christensen v vratih Dancev.

Francozi unovčili dve 11-metrovki
Nogometaši Francije so na drugi tekmi skupine C v Sombotelu premagali Rusijo (2:0).

V prvem polčasu je odločitev padla v dobrih desetih minutah. Najprej so Francozi dobili enajstmetrovko po prekršku Pavla Maslova nad Odsonnejem Edouardom, ki je sam tudi uspešno izvedel najstrožjo kazen.

Le deset minut zatem pa je nesrečni Maslov v kazenskem prostoru igral še z roko in znova zakrivil enajstmetrovko. Drugo je izvedel Jonathan Ikone in povišal francosko vodstvo.

EVROPSKO PRVENSTVO U-21

2. krog

SKUPINA C
ISLANDIJA – DANSKA 0:2 (0:2)
Isaksen 5., Bech Sorensen 18.
Gudjohnsen (Islandija) je v 38. minuti zapravil 11-m.

RUSIJA – FRANCIJA 0:2 (0:2)
Edouard 15./11-m, Ikone 24./11-m.

Lestvica: Danska 6, Francija in Rusija po 3, Islandija brez točke.


SKUPINA D
HRVAŠKA – ŠVICA 3:2 (1:0)
Ivanušec 8., Moro 61./11-m, Vizinger 64.; Imeri 79./11-m, Kulenović 89./ag

Nogomet - UEFA evropsko prvenstvo do 21 let: Hrvaška : Švica, prenos iz Kopra

PORTUGALSKA – ANGLIJA 2:0 (0:0)
Dany Mota 64., Trincao 74./11-m

Lestvica: Portugalska 6, Hrvaška in Švica po 3, Anglija brez točke.

Nogomet - UEFA evropsko prvenstvo do 21 let: Portugalska : Anglija, prenos iz Ljubljane