Zinedine Zidane je odšel po sezoni brez osvojene lovorike. Foto: Reuters
Zinedine Zidane je odšel po sezoni brez osvojene lovorike. Foto: Reuters

Zidane je odstopil s položaja, potem ko mu ni uspelo osvojiti španskega naslova v napetem troboju z Atleticom in Barcelono. Za nameček je 13-kratni evropski prvak izpadel tudi v polfinalu Lige prvakov ter prvič po 11 sezonah ostal brez lovorike.

Italijanski novinar Fabrizio Romano je prek Twitterja ponoči objavil ekskluzivno vest o Zidanovem odstopu, o katerem so nato poročali še španski športni dnevniki Marca, As ter radijska postaja Cadena Ser. Tik pred poldnevom se je z izjavo za javnost oglasil tudi Real Madrid.

"Moramo spoštovati njegovo odločitev. Hvaležni smo za njegovo profesionalnost, predanost in strast, s katerimi je vodil ekipo. Zidane je ena od največjih ikon kluba in njegova veličina presega vse, kar je naredil za klub kot trener in igralec. Zaveda se, da bo vedno v srcih navijačev in da bo Real Madrid vedno njegov dom," so med drugim zapisali pri Realu.

Gre za konec drugega Zidanovega obdobja na čelu Reala. Prvič je klub kot trener vodil januarja 2016 in ga popeljal do naslova španskega prvaka 2017 ter treh zmag v Ligi prvakov, nato pa je konec maja 2018 zapustil klub.

K Realu se je vrnil leta 2019 in osvojil še en naslov La lige ter leta 2020 španski superpokal.