Marcos Tavares je v prvem polčasu zapravil enajstmetrovko, v drugem delu pa navdušil z izjemnim zadetkom. Foto: www.alesfevzer.com
Marcos Tavares je v prvem polčasu zapravil enajstmetrovko, v drugem delu pa navdušil z izjemnim zadetkom. Foto: www.alesfevzer.com

Gostje so si na stadionu Ob jezeru po pol ure priigrali lepo priložnost za vodstvo. Tavares, Jan Mlakar in Jan Repas so kombinirali v kazenskem prostoru, slednjega pa je podrl Gašper Jovan. Strel z bele točke je izvedel Tavares, toda mariborski kapetan je zadel le vratnico.

Maribor brez težav v četrtfinale pokala

Potem ko sta v prvem polčasu mreži obmirovali, pa so Mariborčani v deveti minuti nadaljevanja načeli domačo. Že dve minuti predtem je Nemanja Mitrović spravil žogo v mrežo, a je bil zadetek zaradi prekrška razveljavljen. V 54. minuti je prosti strel z desne izvedel Žan Kolmanić, z glavo pa je prvenec v mariborskem dresu dosegel Ilija Martinović.

79. minuta je tekla, ko so gostje povišali prednost. Amir Dervišević je izvedel kot. Z glavo je odbil mladi Pavle Vižintin, toda žogo je na desetih metrih pričakal Tavares in velemojstrsko s škarjicami zadel za 2:0. To je bil prvi zadetek kapetana Maribora v letošnji sezoni.

Piko na i zanesljivi zmagi je v zadnji minuti rednega dela postavil Mlakar. Felipe Santos je na sredini igrišča odvzel žogo in jo prepustil Derviševiću, ki jo je z natančno podajo poslal za hrbet domači obrambi. Mlakar je lepo utekal, preigral dva domača branilca in zanesljivo poslal žogo za hrbet Klemna Mihelaka.


2. krog:
Rudar Velenje – MARIBOR 0:3 (0:0)
Martinović 54., Tavares 79., Mlakar 90.
Tavares (Maribor) je v 31. minuti z 11-m zadel vratnico.

Rudar: Mihelak, Halilović (89./Martinović), Jovan, Kašnik (76./Vižintin), Hrovat, Koprivnik, Jovanović, Lovenjak, Trifković, Jovicic, Bečiri (83./Žurga).

Maribor: Jug, Martinović (84./Obreht), Mitrović, Peričić, Felipe Santos, Kolmanič (76./Viler), Cretu, Pihler (66./Dervišević), Repas, Mlakar, Tavares.

Sodnik: Marko Podgoršek (Duplje)


Sreda ob 14.00:
KALCER RADOMLJE – CB24 TABOR SEŽANA

Ob 16.00:
BREŽICE TERME ČATEŽ – OLIMPIJA

Ob 18.00:
KOPER – ALUMINIJ

TRIGLAV KRANJ – CELJE

Četrtek ob 14.00:
DRAVA PTUJ – MURA

Sreda, 11. novembra, ob 13.00:
BELTINCI KLIMA TRATNJEK – DOMŽALE

Preloženo:
NAFTA 1903 – FUŽINAR VZAJEMCI