Wayne Rooney v dresu Derby Countyja. Odslej bo le njegov trener. Foto: EPA
Wayne Rooney v dresu Derby Countyja. Odslej bo le njegov trener. Foto: EPA

Rooney je trenersko mesto pri Derbyju prevzel, potem ko so v klubu odpustili začasnega trenerja Phillipa Cocuja.

Rooney za "rdeče vrage" zabil rekordnih 253 golov
Rooney je najboljši strelec v zgodovini angleške izbrane vrste in klubskega velikana Manchester Uniteda. Kot najstnik je zablestel pri Evertonu, Unitedu se je pridružil leta 2004 in zanj dosegel 253 zadetkov na 559 tekmah v 13-letnem obdobju (do 2017) pri rdečih vragih. Z njimi je osvojil pet naslovov državnega prvaka, Ligo prvakov in Evropsko ligo.

Rooney je tudi najboljši strelec angleške reprezentance. Na 120 tekmah je zabil 53 golov.

Rooney: Navdušen nad potencialom Derbyja
Napadalec je pred prihodom k Derbyju nosil dres ameriškega DC Uniteda. "Ko sem se vrnil v Združeno kraljestvo, sem bil navdušen nad potencialom Derbyja. Bile so tudi druge ponudbe, a sem vedel, da je Derby pravi kraj zame," je povedal Rooney. Njegova naloga bo obdržati Derby med drugoligaši. Odkar je novembra prevzel trenersko mesto, so "ovni" na zadnjih devetih tekmah izgubili le dvakrat, a so še vedno na "nevarnem" 22. mestu v 24-članski drugi ligi, iz katere izpadejo najslabše tri ekipe. Njihov izkupiček je štiri zmage, sedem remijev in enajst porazov.

"Izjemno smo počaščeni, da smo na mesto trenerja imenovali Wayna Rooneyja. Zadnji uspehi, predvsem zmagi nad Swansea Cityjem in Birminghamom, nam dajejo dobro podlago in optimizem pred drugo polovico sezone," pa je bil zadovoljen direktor kluba Stephen Pearce.