Rade Mijatović je pričakovano stopil v bran Uefi oziroma njenemu predsedniku Aleksandru Čeferinu. Foto: www.alesfevzer.com
Rade Mijatović je pričakovano stopil v bran Uefi oziroma njenemu predsedniku Aleksandru Čeferinu. Foto: www.alesfevzer.com

12 evropskih velikanov (Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid in Tottenham) je okoli polnoči tudi uradno potrdilo, da ustanavljajo Superligo. To je kot vihar zaokrožilo po vsem svetu. Nihče ne more ostati ravnodušen, saj bi imela lahko ustanovitev Superlige velike posledice za nogomet. Z ustanovitvijo elitnega kluba so največji obrnili hrbet načelom solidarnosti, ki so temelj uspeha današnjega nogometa kot celote, so zapisali tudi pri Nogometni zvezi Slovenije.

Sorodna novica "Kolikor hitro bo mogoče, bodo klubi izključeni z vseh naših tekmovanj."

Predsednik Rade Mijatović pričakovano poudarja, da pri NZS-ju popolnoma podpirajo prizadevanja Uefe po ohranjanju ravnovesja v evropskem nogometu:

"Na eni strani poznamo elitni, vrhunski nogomet, ki pa je v veliki meri odvisen od amaterskega – od prizadevnega dela manjših klubov, ki so usmerjeni v razvoj in pripravo nogometašev za igranje na ravni, ki jo zahteva vrhunski nogomet. Zaradi pohlepa nekaterih posameznikov se bo s Superligo to ravnovesje porušilo in hitro se lahko zgodi, da bo šel nogomet po poti katerega od drugih ekipnih športov. In iz teh primerov vemo, da deljenje na različne elitne lige ni prineslo nič, razen nekaj kratkoročnih finančnih koristi," je komentiral Mijatović.

"V tem trenutku moramo ostati enotni in najostreje obsoditi takšno početje, obenem pa poskrbeti za prihodnost nogometa in vseh otrok, ki z iskrenostjo in občudovanjem v očeh gledajo svoje nogometne idole," še dodaja Mijatović.